Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή είναι ο 20χρονος Keith Jordan Lambing, από τις ΗΠΑ, για τον βιασμό μέχρι θανάτου του 4χρονου γιου της συντρόφου του.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στο Pittsburgh μια ημέρα μετά τον τραγικό θάνατο του 4χρονου Bentley Miller.

Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mirror, ο άτυχος Bentley βρέθηκε λιπόθυμος στο αυτοκίνητο της μητέρας του Lambing, Kristen Herold, το πρωί της Τρίτης. Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα πολλαπλά, φρικτά, τραύματά του- μεταξύ άλλων και της εσωτερικής αιμορραγίας.

Η νεκροψία επιβεβαίωσε πως το αγόρι είχε βιαστεί άγρια ενώ είχε και πολλά άλλα τραύματα, μώλωπες στο λαιμό και το σώμα του.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Lambing και τον εντόπισε το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και βιασμό.

Η μητέρα του αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και περίθαλψη εγκληματία.

Ο εισαγγελέας Richard Goldinger δήλωσε πως είναι πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες και σε βάρος της μητέρας του Bentley, Mackenzie Peters. «Ξεπερνά κάθε φαντασία το ότι κάποιος μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε ανθρώπινο ον, πόσω μάλλον σε ένα 4χρονο αγόρι» δήλωσε, επιβεβαιώνοντας πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής της θανατικής ποινής για τον 20χρονο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η οικογένεια είχε ξαναπασχολήσει τις αρχές σε κάποιο περιστατικό που ο άτυχος Bentley βρέθηκε με σπασμένο χέρι. Ωστόσο το περιστατικό δεν διερευνήθηκε περαιτέρω.

Η Peters και ο Lambing έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί μαζί, ηλικίας τεσσάρων μηνών. Τη φροντίδα του βρέφους ανέλαβε η πρόνοια.