Ποιος θα παχύνει περισσότερο μέσα σε έξι μήνες, καταναλώνοντας μόνο αίμα από αγελάδες και φρέσκο γάλα, βάζουν «στοίχημα» άγαμοι άνδρες της φυλής Bodi στην Αιθιοπία.

Αυτός είναι ο στόχος του διαγωνισμού που διαρκεί έξι μήνες, από τις αρχές του χρόνου έως τον Ιούνιο, που γίνεται η ανακήρυξη του νικητή. Στο διάστημα αυτό, οι συμμετέχοντες μένουν μέσα στην καλύβα τους και δεν επιτρέπεται να κάνουν σεξ. Μόνη πηγή θερμίδων για αυτούς είναι αίμα από αγελάδες και φρέσκο γάλα, που τους πηγαίνουν κάθε πρωί κορίτσια και γυναίκες.

Παρότι δεν υπάρχει κάποιο βραβείο για τον νικητή, όπως γράφει η Daily Mail, ο βαρύτερος στο τέλος του εξαμήνου έχει το προνόμιο της μεγάλης περηφάνιας για την πρωτιά του ενώ το σώμα που θα έχει αποκτήσει θεωρείται εξαιρετικά ελκυστικό για τις γυναίκες της φυλής.

Ο διαγωνισμός είναι μέρος του τελετουργικού Ka’el που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου χρόνου. Κάθε οικογένεια μπορεί να συμμετέχει με έναν άγαμο άνδρα ο οποίος, εφόσον επιλεγεί, αποσύρεται στην καλύβα του όπου και πρέπει να μείνει όλο το 6μηνο, χωρίς να έχει καμία σεξουαλική επαφή.

«Οι αγελάδες είναι ιερές για τη φυλή Bodi κι έτσι δεν τις σκοτώνουν. Το αίμα αφαιρείται από μια τρύπα που κάνουν σε μια φλέβα της, την οποία στη συνέχεια κλείνουν με πηλό» περιγράφει ο φωτογράφος Eric Lafforgue, που έβγαλε τις φωτογραφίες.

«Οι άνδρες που παχαίνουν πίνουν γάλα και αίμα όλη την ημέρα» συνεχίζει. «Το πρώτο μπολ το πίνουν την ανατολή του ήλιου. Το μέρος είναι γεμάτο μύγες. Οι άνδρες πρέπει να το πιούν όλο πριν αρχίσει να πήζει αλλά μερικοί δεν τα καταφέρνουν και κάνουν εμετό».

Τη μέρα της ανακήρυξης του νικητή, οι άνδρες βγαίνουν από τις καλύβες τους με ζωγραφισμένο το σώμα τους με πηλό και στάχτη.

ethipian4 ethipian3 ethipian1 ethipian2