Μία ακόμα ώθηση στην υποψηφιότητά του μετά την απόφαση εννέα κεντροδεξιών γερουσιαστών να τον υποστηρίξουν, έλαβε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Οι εννέα γερουσιαστές από την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα UDI-UC υπογράφουν από κοινού ένα άρθρο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche όπου λένε ότι θα υποστηρίξουν τον Μακρόν, πρώην υπουργό στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, επειδή η φιλοευρωπαϊκή στάση του και η προσπάθειά του προχωρούν πέρα από τον πολιτικό διαχωρισμό Αριστερά-Δεξιά.

«Η μέθοδος του Εμανουέλ Μακρόν είναι η ορθή», γράφουν και προσθέτουν: «Θέλει να φέρει τους ανθρώπους μαζί… και να προκαλέσει έναν νέο διάλογο ανάμεσα στον γαλλικό λαό και στους αντιπροσώπους του».

Ο Μακρόν, ανεξάρτητος κεντρώος ο οποίος ίδρυσε το δικό του κόμμα “En Marche!” πέρυσι, εμφανίζεται να κερδίζει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών απέναντι στην ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού μετώπου Μαρίν Λεπέν. Ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων, ωστόσο, σημαίνει πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραμένει αδύνατο να προβλεφθεί.

Η ομάδα UDI-UC στη γαλλική Γερουσία αποτελείται από το κόμμα UDI, το οποίο συμμαχεί με το κόμμα του Φρανσουά Φιγιόν Οι Ρεπουμπλικάνοι για τις προεδρικές εκλογές, και άλλα κεντρώα κόμματα. Το UDI ανέφερε πως τρεις από τους εννέα συνυπογράφοντες την ανοικτή επιστολή είναι μέλη του κόμματος, ενώ έξι είναι μέλη του Modem, ο ηγέτης του οποίου, Φρανσουά Μπαϊρού, έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα υποστηρίξει τον Μακρόν.