Ένα τρένο της Amtrak Acela ήρθε σε επαφή με έναν συρμό της New Jersey Transit και εκτροχιάστηκε στον σταθμό Penn στη Νέα Υόρκη το πρωί της Παρασκευής κατά τις ώρες αιχμής. Ο εκτροχιασμός του τρένου είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά κάποια άτομα που βρίσκονταν μέσα στην αμαξοστοιχία.

trelkngt2

Όπως μετέδωσε το Reuters, η κίνηση των τρένων σταμάτησε στον πολυσύχναστο σταθμό και η New Jersey Transit μέσω twitter ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που έπρεπε να υποστούν. Η άλλη εμπλεκόμενη εταιρεία του ατυχήματος δήλωσε πως «υπήρξε ένας μικρός εκτροχιασμός καθώς ο συρμός προσπαθούσε να αναχωρήσει από τον σταθμό Penn στις 9 το πρωί».

trelkngt3

«Και οι 248 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια», συμπλήρωσε. Η κυκλοφορία συρμών από τον συγκεκριμένο σταθμό δεν θα επανέλθει μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα αίτια του εκτροχιασμού.

trelkngt4

Η New Jersey Transit επιβεβαίωσε τους τραυματισμούς των επιβατών αναφέροντας πως τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αρχικά στην πλατφόρμα ενώ δεν χρειάστηκε κάποιος να μεταφερθεί σε παρακείμενο νοσοκομείο.