Οι επιβάτες δεν είναι οι μοναδικοί που αναπαύονται όση ώρα διαρκεί μια μεγάλη πτήση. Το πλήρωμα καμπίνας αλλά και οι πιλότοι χρειάζονται ξεκούραση. Κανείς όμως δεν θα τους δει να… αράζουν στην οικονομική θέση.

Κι ενώ οι αεροσυνοδοί κοιμούνται σε κουκέτες, σε μικροσκοπικούς χώρους ανάπαυσης, οι πιλότοι έχουν το δικό τους ξεχωριστό διαμερίσματα, όπου μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης σε μια πολύωρη πτήση. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα για την ύπαρξη αυτών των χώρων και το thisisinsider μα δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε μια σύντομη ματιά ιδιαίτερα διαμερίσματα των πιλότων.

Ο χώρος ανάπαυσης των πιλότων, στα περισσότερα αεροσκάφη, βρίσκεται πάνω από τη πρώτη θέση και κάπου πίσω από το πιλοτήριο, όπως στο πρακάτω Boeing 777.

arplon1

Η πρόσβαση στις καμπίνες τους, γίνεται με κρυφές σκάλες, όπως η παρακάτω:

arplon2

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ένας πιλότος να ξεκουράζεται σε ένα Boeing 777. Αν και το δωμάτιο είναι λίγο στριμωγμένο, περιέχει δύο θέσεις business class και κρεβάτια.

arplon3

Οι καμπίνες μοιάζουν μεγάλες και άνετες ενώ διαθέτουν κουρτίνες που βοηθούν στην απομόνωση και την εξουδετέρωση του θορύβου. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να ειδοποιηθεί.

arplon4

Κάποιοι χώροι έχουν νεροχύτη ή κανονικό μπάνιο. Ουσιαστικά, φαίνεται ίδιο με αυτό που διαθέτει και η οικονομική θέση, αλλά είναι μάλλον είναι πιο καθαρό και υπάρχει λιγότερος χρόνος αναμονής.

arplon5

Ο χώρος ανάπαυσης στο boeing 777 των Αμερικανικών Αερογραμμών, έχει και τηλεόραση.

arplon6

Σε αυτό το boeing 777 των Air New Zealand, η κουκέτα του κυβερνήτη σχεδιάστηκε με δυο ανακλινόμενα καθίσματα και κρεβάτια στο πίσω μέρος.

arplon7

Αυτός ο χώρος ξεκούρασης στο Airbus A380 της Lufthansa, δεν είναι τόσο άνετος και μεγάλος.

arplon8

Οι πιλότοι στο boeing 767 των Αερογραμμών Condor, μάλλον δεν έχουν προσωπικό χώρο. Ξεκουράζονται σε μια κουκέτα στην business class. Ευτυχώς, ο χώρος απομονώνεται με κουρτίνα.

arplon9

Η Singapore Airlines… περιποιείται δεόντως τους κυβερνήτες ποσφέροντάς τους μεταξωτές μαξιλαροθήκες, στα αεροσκάφη Airbus A380.

arplon10