Σύγχυση επικράτησε νωρίτερα σχετικά με το αν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών στη διπλή επίθεση χθες στο Λονδίνο. Ενώ αρχικά, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αργότερα άρχισαν έρχονται στο φως πληροφορίες που έκαναν λόγο για Κύπριους, Ελληνοκύπριους ή Τουρκοκύπριους.

Η κατάσταση άλλαξε από το μεσημέρι και την ομιλία της Τερέζα Μέι. Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο Έλληνες, κάνοντας τα τηλέφωνα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο να πάρουν φωτιά.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής πρεσβείας που μίλησαν στο newsbeast.gr, υπήρξαν δύο Έλληνες ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι όμως δεν νοσηλεύτηκαν. Όπως αναφέρθηκε, οι δύο Έλληνες δεν επικοινώνησαν με την πρεσβεία, πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο και δεν νοσηλεύτηκαν.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, πάντως, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων.

Σημειώνεται πως όπως είπε στην ομιλία της η κ. Μέι, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 12 Βρετανοί, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, δύο Έλληνες και ένας Αμερικανός.