Την στήριξη του στον Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ένα ακόμη μέλος της γαλλικής κυβέρνησης του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου. «Αποφάσισα να στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών», έγραψε ο Μπραγιάρ στο Twitter.

Ο Μακρόν αναμένεται να επικρατήσει τις ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαϊου, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για λογαριασμό της France Televisions που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Μακρόν φέρεται να εξασφαλίζει το 26% στον πρώτο γύρο και η Λεπέν το 25%.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να εξασφαλίζει το 18%, δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω, ενώ το ποσοστό του αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν ανήλθε σε 13,5% ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ποσοστό του υποψηφίου των κυβερνώντων σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν (12,5%).

Ο Μακρόν θα αναδειχθεί νικητής στο δεύτερο γύρο με 65% έναντι 35% της Λεπέν, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης.