Ήταν ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της Νότιας Κορέας. Το φέρι Sewol βυθίστηκε στα ανοιχτά του νησιού Jindo στις 16 Απριλίου του 2014, παρασύροντας στον θάνατο 304 ανθρώπους, κατά κύριο λόγο μαθητές που έκαναν εκδρομή.

Το φέρι ανασύρθηκε από τον βυθό και τοποθετήθηκε πάνω σε μία πλατφόρμα ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στην ακτή.

Σύμφωνα με το BBC, στο λιμάνι αναμένεται να φτάσει σε περίπου δύο εβδομάδες, μπροστά στα μάτια των συγγενών των θυμάτων που ξαναζούν τον εφιάλτη του 2014.

Πιστεύεται πως οι σοροί εννέα θυμάτων είναι ακόμα παγιδευμένες μέσα στο βυθισμένο πλοίο και η ανέλκυσή του ήταν βασικό αίτημα των οικογενειών των παιδιών.

Μία από τους αγνοούμενους του ναυαγίου, η σορός της οποίας δεν έχει ακόμα βρεθεί, είναι η 16χρονη κόρη του Huh Hong-Hwan.

«Το να ξαναβλέπω το Sewol… Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω» δήλωσε ο πατέρας της παρακολουθώντας το πλοίο που του στέρησε την κόρη του να αναδύεται από το νερό.

Το ναυάγιο αποδόθηκε σε πολλούς παράγοντες, παράνομους επανασχεδιασμούς και προσαρμογές του πλοίου, την υπερφόρτωσή του, την απειρία του μέλους του πληρώματος που βρισκόταν στη γέφυρα την ώρα του ναυαγίου αλλά και τη χαλαρή νομοθεσία. Ο καπετάνιος του πλοίου καταδικάστηκε για φόνο.

SOUTHKOREA_FERRY1 SOUTHKOREA_FERRY2 SOUTHKOREA_FERRY3 SOUTHKOREA_FERRY4 SOUTHKOREA_FERRY5 SOUTHKOREA_FERRY6 SOUTHKOREA_FERRY7 SOUTHKOREA_FERRY8