Μία γυναίκα που έζησε από κοντά την επίθεση στον περίβολο του βρετανικού κοινοβουλίου μίλησε στην ΕΡΤ1. Η Μαρία Λουπέτη, κάτοικος Λονδίνου, ήταν σε τέτοια απόσταση όπου άκουσε τους πυροβολισμούς που έπεσαν από τους αστυνομικούς προς τον δράστη της επίθεσης με το μαχαίρι.

«Ήμουν στο Ουεστμίνστερ για να συναντήσω μία φίλη μου. Όταν βγήκαμε μαζί στο δρόμο, ακούσαμε τους πυροβολισμούς, είδαμε μεγάλη αναταραχή και οι αστυνομικοί μας είπαν να φύγουμε αμέσως από το σημείο», τόνισε η κ. Λουπέτη και συνέχισε: «Επικρατούσε ένας πανικός, ασθενοφόρα και αστυνομικά έτρεχαν».

Ένα νέο στοιχείο για την αντιμετώπιση των αρχών όσον αφορά μία ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσε η Ελληνίδα, κάτοικος του Λονδίνου. «Τις προηγούμενες μέρες υπήρχε μία υποψία για κάτι. Περίμεναν ότι κάτι θα συνέβαινε. Όταν είχα κατέβει σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, πρώτη φορά μετά από καιρό είδα πάνοπλους αστυνομικούς». Το μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με την κ. Λουπέτη, όσον αφορά την περιοχή της επίθεσης ήταν η ώρα που αυτή έλαβε χώρα. «Εκείνη την στιγμή υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι στους δρόμους καθώς αρκετοί σχολούσαν κιόλας».

Τέλος ανέφερε πως «υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στον κόσμο. Όλο το κέντρο έχει αποκλειστεί και ενδεχομένως πολλοί να έχουν εγκλωβιστεί χωρίς συγκοινωνία».