Πανικός επικρατεί στο Λονδίνο μετά από δύο επιθέσεις έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, από δύο δράστες, από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Οι πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες, ωστόσο σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ένας ένοπλος φέρεται να σκοτώθηκε αφού επιχείρησε να τραυματίσει με μαχαίρι έναν αστυνομικό. Με διαφορά λίγων λεπτών, σημειώθηκε ένα δεύτερο περιστατικό, λίγα μέτρα από το σημείο της πρώτης επίθεσης, στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου ένας δράστης παρέσυρε με το όχημά του πεζούς, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. winchpyrv24 Σύμφωνα με το BBC, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ υπήρξαν τρεις με τέσσερις τραυματισμοί. Ο φωτορεπόρτερ του Reuters, αναφέρει πως είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία. ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ Οι φωτογραφίες του Reuters δείχνουν τους τραυματίες να κείτονται τραυματισμένοι στο έδαφος ενώ ανατριχίλα προκαλεί η εικόνα με έναν άνθρωπο να βρίσκεται κάτω από τις ρόδες λεωφορείου. ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ Δημοσιογράφοι και βουλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα, αναφέρουν ότι άκουσαν δυνατούς κρότους, παρόμοιους με εκπυρσοκροτήσεις όπλων. Ένας ένοπλος φέρεται να σκοτώθηκε, αφού ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μαχαίρι, κατά τις μέχρι στιγμής συγκεχυμένες πληροφορίες. winchpyrv25 winchpyrv26 ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε μέσα από το κτίριο του Κοινοβουλίου από τον βρετανό δημοσιογράφο Πάτρικ Ντέιλι και δείχνει τις δραματικές πρώτες στιγμές που οι αστυνομικοί μέσα από την περίμετρο του Κοινοβουλίου έχουν πέσει πάνω από τον έναν δράστη της επίθεσης με το μαχαίρι, στο Λονδίνο.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση για ένα περιστατικό ένοπλης βίας. «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας – αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία μέσω Twitter. Το παρακάτω βίντεο δείχνει ελικόπτερο που φτάνει στο σημείο της επίθεσης για να μεταφέρει τους τραυματίες.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι εισέρχονταν, κρατώντας ασπίδες. Όπως ανακοινώθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής.