Ένοχοι για αιμομιξία δήλωσαν μητέρα και γιος που ερωτεύτηκαν παράφορα όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά δεκαοκτώ χρόνια αφότου εκείνη είχε δώσει τον γιο της για υιοθεσία.

Η 37χρονη Monica Mares και ο 20χρονος Caleb Peterson από το Clovis του New Mexico, στις ΗΠΑ, είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2016 όταν ένας γείτονάς τους ενημέρωσε τις αρχές για την αιμομικτική σχέση τους.

Όπως γράφει η Daily Mail, το ζευγάρι αποδέχθηκε συμφωνία για τριετή αναστολή της όποιας ποινής τους, με το μισό διάστημα υπό επιτήρηση. Επίσης καλούνται να μείνουν ο ένας μακριά από τον άλλο για ενάμιση χρόνο.

Το ζευγάρι, που κατηγορείται για αιμομιξία, εμφανίστηκε μαζί στο δικαστήριο τον περασμένο Απρίλιο και τελικά μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 δολαρίων υπό την προϋπόθεση να μείνουν χωριστά.

andamdan2

Στη Mares δεν επιτράπηκε να δει και κανένα από τα υπόλοιπα εννέα παιδιά της και είναι ασαφές ποιος έχει αναλάβει τη φροντίδα τους.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 18 μηνών αλλά η εισαγγελική αρχή μέτρησε πως δεν είχαν προηγούμενο μητρώο αλλά και πως σε τέτοιες περιπτώσεις η θεραπεία είναι πιο σημαντική.

Προηγουμένως ωστόσο το ζευγάρι είχε δηλώσει πως τίποτα δεν θα τους σταματούσε από τη σεξουαλική σχέση τους.

Το ζευγάρι επανασυνδέθηκε μέσω Facebook, δεκαοκτώ χρόνια αφότου η 16χρονη τότε Mares είχε δώσει τον γιο της για υιοθεσία. Τον Αύγουστο δημοσιοποίησαν την ιστορία τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τις σχέσεις GSA (Genetic Sexual Attraction). Ως GSA ορίζεται η σεξουαλική έλξη ανάμεσα σε στενούς συγγενείς, όπως αδέλφια ή ετεροθαλή αδέλφια, γονείς και παιδιά, και ξαδέλφια πρώτα ή δεύτερα, που πρωτοσυναντώνται στην ενήλικη ζωή τους.

andamdan3

Μιλώντας πέρσι στη Daily Mail, η Mares έλεγε: «Είναι η αγάπη της ζωής μου και δεν θέλω να τον χάσω. Τα παιδιά μου τον αγαπούν, όλη μου η οικογένεια. Τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσά μας, ούτε τα δικαστήρια, ούτε η φυλακή, τίποτα. Θέλω να είμαι μαζί του. Μόλις βγω από τη φυλακή θα μετακομίσω σε μια πολιτεία που να μας επιτρέπει να είμαστε μαζί». Ομολόγησε μάλιστα πως ήταν έτοιμη να απεμπολήσει το δικαίωμά της να βλέπει τα υπόλοιπα παιδιά της εάν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνα και τον «εραστή» της.

Το ζευγάρι άρχισε να έχει σχέσεις στα τέλη του 2015. Η 36χρονη είδε τον γιο της για πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια όταν τον πήρε από το σπίτι του θετού του πατέρα και τον πήγε σπίτι της, μετά την επανασύνδεσή τους μέσω Facebook.

andamdan4

Σύντομα ανέπτυξαν ερωτικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο και λίγες εβδομάδες μετά η σχέση τους έγινε σεξουαλική.

«Την πρώτη φορά που τον συνάντησα ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Έκλαιγε, με αγκάλιασε. Ήταν σαν έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά αρχικά ήταν μητρική αγάπη. Ήρθε να ζήσει μαζί μου και ήμαστε ευτυχισμένοι ως μητέρα και γιος» περιέγραφε η Mares. Λίγο μετά άρχισε να νιώθει «τρελά». «Τον ερωτεύτηκα. Του είπα “συγγνώμη, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσεις σε αυτό που θα σου πω. Είμαστε μητέρα και γιος αλλά αρχίζω να σε ερωτεύομαι”. Κι εκείνος μου απάντησε “το ξέρεις πως κι εγώ σε ερωτεύομαι. Φοβόμουν να σου το πω”. Το συζητήσαμε και βγήκαμε βόλτα. Τον ρώτησα να θα έβγαινε ποτέ ραντεβού με τη μαμά του κι εκείνος με ρώτησε να θα έβγαινα ραντεβού με τον γιο μου. Του είπα πως, ειλικρινά, θα έβγαινα».

Από την πλευρά του ο Peterson λέει πως άρχισε να ερωτεύεται τη μητέρα του μία εβδομάδα αφότου τη συνάντησε. Και καθώς είχε μεγάλωσε με θετούς γονείς, ποτέ δεν την είδα πραγματικά σαν μητέρα του. «Κανείς δεν μου μαγείρευε ή δεν μου έδινε τίποτα» έλεγε. «Κανείς δεν είχε κάνει τίποτα για μένα κι εκείνη έκανε τα πάντα για να με κάνει ευτυχισμένο. Άρχισα να έχω αισθήματα για εκείνη και την ερωτεύτηκα. Δεν την είδα ποτέ ως μητέρα μου, ήταν σαν να έχω βγει σε ένα κλαμπ και να γνωρίζω κάποια. Δεν μου φαινόταν λάθος, μου φαινόταν νορμάλ».

andamdan5

Σύμφωνα με τη δική του αφήγηση, εκείνος έκανε την πρώτη κίνηση: «Είχαμε βγει βόλτα, την κοίταξα, με κοίταξε και τη φίλησα. Ήταν ένα αληθινό φιλί, είχε συναισθήματα πίσω του, υπήρχε μια σπίθα που έκτοτε δεν έχει σβήσει. Ειλικρινά ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα έχουμε μπελάδες για τη σχέση μας. Είμαστε και οι δύο ενήλικες που συναινούν στις πράξεις τους, στο τέλος τέλος».

Παραδέχεται πως μερικές φορές αναρωτιέται αν θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει διαφορετικά, για να μην περνά η οικογένειά του αυτή τη δοκιμασία.

«Εάν πάει φυλακή θα την περιμένω. Αυτό δεν είναι θέμα υπομονής αλλά δέσμευσης, αφοσίωσης. Την αγαπώ και είμαι αρκετά τρελός για να μείνω στο Clovis για εκείνη. Αρκετά τρελός για να πάω σε όλα τα δικαστήρια και μετά να την περιμένω για να περάσω ευτυχισμένος το υπόλοιπο της ζωής μου» τόνισε.

andamdan6