Η μικρή Makiyla-Rose Roberts από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα πραγματικό μυστήριο για τους γιατρούς καθώς ενώ έχει εξεταστεί για 10.000 σύνδρομα και ασθένειες, δεν μπορεί να εντοπιστεί από τι ακριβώς πάσχει.

Το τετράχρονο κορίτσι που δεν είναι σε θέση να περπατήσει, να μιλήσει ή να φάει χωρίς σωληνάκι, πάσχει επίσης από επιληπτικές κρίσεις τόσο σοβαρές που μπορούν ακόμη και να σταματήσουν την αναπνοή της. Έχει χαρακτηριστεί ως πλήρως τυφλή και δεν μπορεί να κινήσει τους μύες της, ούτε καν το κεφάλι της.

Ωστόσο μετά από τρία χρόνια μελετών σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν από τι πάσχει το κορίτσι, οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν τι προκαλεί το πρόβλημά της, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

arrstp2

Όπως αναφέρει η μητέρα της, το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι ότι δεν ξέρουν από τι πάσχει και έτσι δεν μπορούν να τη βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Υπάρχουν κάποιες μορφές αναπηρίας τις οποίες έχει αλλά δεν υπάρχει όνομα για την πάθησή της.

Η οικογένεια του κοριτσιού, σήμερα, ζητάει βοήθεια ώστε να κάνουν αλλαγές στο σπίτι τους και να προσαρμοστεί αυτό ώστε να ανταποκριθεί αυτό στις ανάγκες του μικρού κοριτσιού. Ζητούν επίσης από όποιον θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει με τη διάγνωση της κατάστασης της κόρης τους να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.