Σοκ και θλίψη προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις συνθήκες βιασμού και θανάτου της 28χρονης Danielle McLaughlin, της Ιρλανδής τουρίστριας που έκανε διακοπές στην Ινδία.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού πριν δολοφονηθεί με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς της.

Ο Vikram Varma, όπως γράφει η Daily Mail, επέμεινε πως ο βασικός ύποπτος Vikat Bhagat δεν μπορεί να έδρασε μόνος. «Η Danielle ήταν ψηλή και πολύ δυνατή. Ο Bhagat δεν φαίνεται ούτε δυνατός ούτε μυώδης. Αμφιβάλλω πως είχε τη δύναμη να νικήσει τη Danielle μόνος του. Και ένα ήταν μεθυσμένη δεν θα υπήρχε λόγος να γίνουν όλα αυτά τα τρομακτικά τραύματα που είχε» τόνισε.

Κατά την τρομακτική επίθεση που δέχθηκε η 28χρονη την περασμένη εβδομάδα στη Goa, στραγγαλίστηκε και το πρόσωπό της χτυπήθηκε αλύπητα με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

Ο Bhagat ομολόγησε στην αστυνομία πως εκείνος δολοφόνησε την Danielle ύστερα από πολύωρη κατανάλωση αλκοόλ σε φεστιβάλ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Αρνείται όμως πως τη βίασε, υποστηρίζοντας πως είχαν μια σχέση με διαλείμματα.

Ο Varma επιμένει πως η ιστορία του Bhagat έχει κενά. «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως εμπλέκονταν περισσότερα από ένα άτομα. Δεν μπορεί να την ακινητοποίησε μόνος του. Έχω αυτό το αίσθημα αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσω με αποδείξεις. Πιστεύω επίσης πως εκείνοι που της επιτέθηκαν την είχαν πάει σε άλλο μέρος από εκεί που βρέθηκε η σορός. Τα ρούχα του Bhagat είχαν σημάδια από αίμα και τα ρούχα της Danielle βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του. Αλλά αυτές οι μικρές συμμορίες αποτελούνται συνήθως από 4-6 άτομα, που δεσμεύονται με μεγάλη αφοσίωση του ενός προς τον άλλο».

Ο δικηγόρος καλεί τώρα την αστυνομία της Goa να συνεχίσει τις έρευνες και για τους υπόλοιπους φερόμενους ως δράστες. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με μια σύλληψη και μια ομολογία. Θέλουμε μία καταδίκη. Θέλουμε η αστυνομία να συνεχίσει την έρευνά της και να συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία» τόνισε.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα πάρει δύο με τρεις εβδομάδες.

«Εάν τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τον κόλπο της Danielle δείξουν πως υπάρχει σπέρμα περισσότερων του ενός, τότε θα είναι σαφές πως της επιτέθηκαν πάνω από ένας άνδρες» εξηγεί ο Varma.

Η καλύτερη φίλη της Danielle, Nicole Farren, απηύθυνε έκκληση στους ντόπιους να αποκαλύψουν τις πληροφορίες που έχουν για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες. «Καταλαβαίνουμε πως υπάρχει πολλή πίεση να προστατεύετε εγκληματίες που έχουν μεγάλη δύναμη. Αλλά μερικές φορές πρέπει να υψώνεις το ανάστημά σου και να λες ‘όχι αρκετά’».

Ο 23χρονος Bhagat οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για είκοσι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για υποθέσεις κλοπών. Κατηγορείται πως έκλεψε λάπτοπ, κινητά, μετρητά και κοσμήματα, από τέσσερις τουρίστες.

Η σορός της Daniell αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Ιρλανδία και να παραδοθεί στους γονείς της.

s41ai5zm