Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην Αυστραλία και εκτιμάται πως δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο, σύμφωνα με τις αρχές. Το θύμα πιστεύεται πως είναι ένας 35χρονος ψαράς, η βάρκα του οποίου βρέθηκε άδεια στα ανοιχτά του Palmer Point, στο Κουίνσλαντ, το Σάββατο, όπως γράφει το BBC.

Η αστυνομία της περιοχής ανακοίνωσε πως η αρχική έρευνα «δείχνει» επίθεση από κροκόδειλο. Μάλιστα εκτιμάται πως πρόκειται για ερπετό άνω των 4 μέτρων. Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για επίθεση κροκόδειλου, θα είναι η 9η θανάσιμη επίθεση στο Κουίνσλαντ από το 1985.

Οι αρχές λένε πως ένας μεγάλος κροκόδειλος επιτέθηκε σε σκάφος της αστυνομίας το βράδυ της Κυριακής ενώ την ίδια μέρα ένας 18χρονος βγήκε σώος από επίθεση κροκόδειλου στην περιοχή Innisfail.

«Φαίνεται πως αυτό το ζώο μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο αυτού του ανθρώπου» τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος του Κουίνσλαντ.

Εάν το ερπετό βρεθεί θα αιχμαλωτιστεί ή θα εξοντωθεί.

Στο περιστατικό του Innisfail, ο νεαρός Lee de Paauw δέχτηκε μια δαγκωνιά στο χέρι από κροκόδειλο, μόλις είχε βουτήξει σε ποτάμι αργά τη νύχτα. Υποβλήθηκε άμεσα σε επέμβαση.

«Τον χτύπησα στη μύτη κι έτσι χαλάρωσε το δάγκωμά του. Τον ξαναχτύπησα, αυτή τη φορά στο μάτι του. Ήμουν τυχερός γιατί με άφησε» περιέγραψε στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova FM.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο de Paauw βούτηξε στο ποτάμι σε ένδειξη θάρρους.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μόλις βούτηξε ακούσαμε παφλασμούς και φωνές» δήλωσε ένας από αυτούς. Οι γιατροί τόνισαν πως είναι πολύ τυχερός που είναι ζωντανός.

(φωτογραφία αρχείου)