Μια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε συνεργείο του βρετανικού δικτύου Sky News που βρέθηκε εν μέσω πυρών και δίπλα σε έκρηξη βόμβας καλύπτοντας την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη.

Ο ανταποκριτής του Sky News Stuart Ramsay καλύπτει την επίθεση από την πρώτη γραμμή μαζί με τον εικονολήπτη Nathan Hale, τον παραγωγό Haider Kata και τον σύμβουλο ασφαλείας Mike Mawhinney.

f9qut0e0

Την Τετάρτη αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο μέσα σε ένα όχημα την ώρα που η περιοχή σειόταν από την έκρηξη βόμβας. Στη συνέχεια χρειάστηκε να τρέξουν στο πεδίο της μάχης όταν η θέση τους αποκαλύφθηκε, κάτω από πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

«Μερικές φορές πρέπει να τρέξεις στην πρώτη γραμμή, ακόμα κι όταν ο εγκέφαλός σου σου φωνάζει να μην πας» δήλωσε ο Ramsay. «Βασικά κρυβόμαστε στα χαλάσματα, προσπαθώντας να βρούμε διέξοδο. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να κινηθούμε, υπάρχει πολλή δράση σε εξέλιξη».

x0mvbn8h

Οι δυνάμεις της ιρακινής κυβέρνησης πολιορκούν τους μαχητές του ISIS στη Μοσούλη, την οποία οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το 2014.