Στις επόμενες αναπληρωματικές εκλογές στη Βιρμανία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει το κύριο κόμμα της βιρμανικής αντιπολίτευσης, με ηγέτιδα την Αούνγκ Σαν Σου Κι.

«Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία (LND) θα ανασυσταθεί νομίμως και θα συμμετάσχουμε στις προσεχείς αναπληρωματικές εκλογές», ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στέλεχος του κόμματος, το οποίο είχε διαλυθεί πριν από ενάμισι χρόνο από τους στρατιωτικούς.

Η Σου Κι, η οποία έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, κάλεσε το κόμμα της να κατεβάσει υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες, χωρίς να πει σαφώς αν θα συμμετάσχει η ίδια. Αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση κενών βουλευτικών εδρών θα διεξαχθούν σε 48 περιφέρειες της χώρας.

«Αν πιστέψω ότι πρέπει να συμμετάσχω στις εκλογές, θα το κάνω. Μερικοί ανησυχούν ότι η συμμετοχή μου θα μπορούσε να πλήξει την αξιοπρέπειά μου. Ειλικρινά, όταν κάνεις πολιτική, δεν πρέπει να σκέφτεσαι την αξιοπρέπειά σου», δήλωσε κατά την ομιλία της στην έδρα του LND στη Ρανγκούν.