Η διπλωματική κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας επεκτάθηκε στο Διαδίκτυο σήμερα όταν πολλοί λογαριασμοί Twitter, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με τη διαμάχη, δέχθηκαν επίθεση από χάκερς οι οποίοι ανήρτησαν μηνύματα στα τουρκικά.

Οι κυβερνοπειρατές χρησιμοποίησαν hashtags, όπως #Nazialmanya (ναζιστική Γερμανία) και #Nazihollanda (ναζιστική Ολλανδία), και επιτέθηκαν εναντίον των λογαριασμών εκδοτών, κυβερνητικών υπηρεσιών, προέδρων μεγάλων εταιρειών, αλλά και απλών χρηστών του Twitter.

o

Στους λογαριασμούς που δέχθηκαν επίθεση αναρτήθηκαν μηνύματα με ναζιστικά σύμβολα, μια σειρά από hashtag και η φράση: «Τα λέμε στις 16 Απριλίου», σε μια προφανή αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής του τουρκικού δημοψηφίσματος για τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου.

Μεταξύ των λογαριασμών Twitter που δέχθηκαν επίθεση ήταν αυτός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιπέ. Οι λογαριασμοί του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας και του BBC North America φαίνεται ότι έχουν επανέλθει.

Το BBC North America έχει αναρτήσει ήδη το μήνυμα: «Γεια σας, προσωρινά χάσαμε τον έλεγχο του λογαριασμού αυτού, αλλά έχουμε επιστρέψει στην κανονική ροή».

Capture

Άλλοι λογαριασμοί που δέχθηκαν επίθεση είναι αυτοί της εφημερίδας Die Welt, του Forbes και του Reuters Japan, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Unicef USA.