Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη έχει ο συντηρητικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χθες για κατάχρηση δημοσίων κονδυλίων, στο πλαίσιο της έρευνας για τις εικονικές θέσεις απασχόλησης που φέρεται να κατείχαν η σύζυγός του Πενελόπι και δύο από τα παιδιά του.

Ο Φιγιόν, μιλώντας σήμερα στο Radio Classique δήλωσε πεπεισμένος ότι η Δικαιοσύνη θα αποδείξει ότι είναι αθώος. «Θα ήθελα να πω ότι είμαι αθώος, ότι η σύζυγός μου εργάστηκε μαζί μου για χρόνια όπως συμβαίνει με εκατοντάδες και εκατοντάδες κοινοβουλευτικούς στο παρελθόν και ακόμη και σήμερα. Και είμαι πεπεισμένος πως η δικαιοσύνη, ακόμη κι αν αυτό πάρει καιρό, θα αποδείξει αυτή την αθωότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες σε έναν σημαντικό υποψήφιο στην αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές.

Ο 63χρονος είπε ότι αποφάσισε να αντισταθεί -και να παραιτηθεί- και κατήγγειλε εκ νέου σήμερα «χειραγώγηση των υποθέσεων».

«Και αποφάσισα να αντισταθώ, θεωρώ ότι αυτό το έκτακτο χρονοδιάγραμμα, που κανονικά δεν δικαιολογείται, με απελευθερώνει από τη δέσμευση που είχα αναλάβει να μην είμαι υποψήφιος σε περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών […] Και βέβαια σκέφτηκα να παραιτηθώ. Πολλές φορές. Δεν είμαι επιπόλαιος άνθρωπος, δεν θέλω οι αξίες μου και η πολιτική οικογένειά μου να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Θέλω να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», είπε.