Η Saglana είναι μόλις τεσσάρων ετών και ζει με τους παππούδες της σε απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Tuva στη Σιβηρία. Ο παππούς της είναι τυφλός και η 31χρονη μητέρα της ζει αλλού.

Ένα πρωί του περασμένου Φεβρουαρίου, η μικρή ξύπνησε και βρήκε τη γιαγιά της αναίσθητη. Με ωριμότητα και υπευθυνότητα που συγκινεί, έσπευσε να ζητήσει βοήθεια στην κοντινή πόλη. Μόνο που αυτή βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων και με ένα δάσος γεμάτο αρκούδες και λύκους ανάμεσα.

Η ιστορία επιβεβαιώθηκε αυτές τις μέρες από τις ρωσικές αρχές καθώς η τετράχρονη αψήφησε όλους τους κινδύνους αλλά και την παγωνιά του πρωινού και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στον προορισμό της. Οι γιατροί που την φρόντισαν μόλις έφτασε διαπίστωσαν πως έπασχε από υποθερμία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για τη γιαγιά της. Η 60χρονη είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Πολλοί χρήστες των social media, όπως γράφει το Russia Today, σχολίασαν το πώς είναι δυνατόν ο παππούς της να την άφησε να κάνει ένα τόσο επικίνδυνο ταξίδι, μέσα σε δάσος με λύκους και αρκούδες, αλλά και το πώς γίνεται η οικογένεια να μην είχε κινητό τηλέφωνο.

Οι αρχές πάντως στρέφονται και κατά της μητέρας της μικρής Saglana, διερευνώντας το ενδεχόμενη παραμέλησης και έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο. «Ήξερε πως οι ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν να φροντίσουν για την ασφάλεια του παιδιού» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

jgiasodao4 jgiasodao5 jgiasodao3 jgiasodao2 jgiasodao1