Συνεχίζεται και αύριο η απεργία του προσωπικού εδάφους στα αεροδρόμια του Βερολίνου όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi, η κινητοποίηση του οποίου οδήγησε στην ακύρωση 660 πτήσεων σήμερα.

Το συνδικάτο «αποφάσισε τη Δευτέρα να παρατείνει την απεργία στα αεροδρόμια του Βερολίνου την Τρίτη 14 Μαρτίου. Η απεργία θα τελειώσει στις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Verdi. Ως αποτέλεσμα αναμένονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Σήμερα, 195 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σένεφελντ και 465 στο Τέγκελ, ανέφερε εκπρόσωπος των αεροδρομίων του Βερολίνου. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου είχαν ακυρωθεί 650 πτήσεις.

Αυτή η απεργία του προσωπικού εδάφους, έπειτα από δύο παρόμοιες κινητοποιήσεις στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με μισθολογικά αιτήματα που διεξάγει η Verdi. Το συνδικάτο ζητεί από πολλά γερμανικά αεροδρόμια καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους εδάφους (περίπου 2.000 άνθρωποι στο Βερολίνο), που απασχολούνται κυρίως με τη φόρτωση των αποσκευών ή με την καταχώρηση.