Με μία λευκή τούρτα, τραγούδια και λουλούδια, τρεις γυναίκες στο ίδιο γηροκομείο του Μπρούκλιν γιόρτασαν χθες τα 100 τους και πλέον χρόνια, ενώ μοιράστηκαν τα μυστικά της μακροζωίας τους με τις οικογένειές τους, φίλους και γείτονες.

Τρεις αιωνόβιες, η Λουσίλ Πράις, 100 χρόνων, η Σοφία Σμιθ, 101 και η Γκρέις-Μαρί Μπέικερ, 102 ετών, έσβησαν τα κεράκια της τούρτας τους την ώρα που περισσότεροι από 50 καλεσμένοι είχε συγκεντρωθεί στο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης Crown Heights του Μπρούκλιν, όπου διαμένουν.

«Γιορτάζουμε τη ζωή και τη συνεχιζόμενη γιορτή στη ζωή μας», δήλωσε η Κλόντια Τίτους, διευθύντρια δραστηριοτήτων στο κέντρο μιλώντας για το πάρτι των τριών γυναικών.

ajdjat1

Σε μια αίθουσα που κοσμούσαν μπουκέτα με λουλούδια, εν μέσω προσευχών και της ανάγνωσης εδαφίων της Βίβλου, οι υπέργηρες εορτάζουσες έδιναν διαφορετικές συνταγές μακροζωίας.

«Οφείλεται στη σούπα, στην κοτόσουπα», είπε η γεννημένη στη Γουιάνα Σμιθ, στην οποία αρέσει να πηγαίνει στην εκκλησία και να δέχεται τις επισκέψεις των πέντε εγγονιών της. Πήγε στον οίκο ευγηρίας όταν ήταν 100 χρονών.

ajdjat2

Η Μπέικερ που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν δήλωσε ότι η μακροημέρευσή της οφείλεται στον Θεό. «Με φροντίζει, πέρασα πολλές δύσκολες ημέρες αλλά δεν ήταν έτοιμος για μένα», δήλωσε. Όσο για τα χόμπι της αυτά περιλαμβάνουν την μαγειρική, την ζωγραφική και τις επισκέψεις σε μουσεία.

ajdjat3

Η Πράις, μια γυναίκα που ασχολήθηκε με την κομμωτική και τα οικιακά, και έχει καταγωγή επίσης από τη Γουιάνα, είπε ότι δεν ακολουθεί κάποια ειδική διατροφή που την κάνει να ζει τόσα χρόνια. «Δεν έχω μυστικά γιατί κάνω οτιδήποτε κάνει όλος ο κόσμος. Τρώω ό,τι έχω να φάω, οποιοδήποτε φαγητό», τόνισε η υπεραιωνόβια που έχει 20 εγγόνια και 35 δισέγγονα και ζει στο γηροκομείο από το 2005.

ajdjat5

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του κέντρου, το πάρτι δεν οργανώθηκε για τον εορτασμό των γενεθλίων, αλλά για να σηματοδοτήσει την μακροβιότητα των αιωνόβιων.