Έναν εφιάλτη έζησε μία 22χρονη από τη Βρετανία, η οποία κρατούνταν όμηρος σε μια απομακρυσμένη περιοχή της βόρειας Αυστραλίας επί δύο μήνες από έναν 22χρονο νεαρό άνδρα, ο οποίος την κακοποιούσε και τη βίαζε συστηματικά.

Η νεαρή εργαζόταν στην Αυστραλία από τον Απρίλιο του 2015 και γνώρισε τον συνομίληκό της σε ένα πάρτι τον περασμένο Ιανουάριο και αποφάσισαν να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα κατέληξε να κρατείται από τον 22χρονο παρά την θέλησή της.

Έπειτα από δύο μήνες, την 22χρονη Βρετανή εντόπισαν οι αστυνομικοί την Κυριακή, όταν σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο στο Μίτσελ, μια μικρή επαρχιακή πόλη 550 χιλιόμετρα και πλέον δυτικά της πρωτεύουσας του Κουίνσλαντ, του Μπρισμπέιν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το κουβάρι της υπόθεσης όμως είχε αρχίσει ήδη να ξετυλίγεται όταν η 22χρονη κοπέλα σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο στην περιοχή για να βάλει βενζίνη. Τα σημάδια από την κακοποίηση τα οποία ήταν εμφανή πάνω της έκαναν εντύπωση στον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου. Τον προβληματισμό του έκανε ακόμη εντονότερο, το γεγονός ότι η κοπέλα ήταν σε υπερένταση, ενώ του είπε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα για τη βενζίνη ή για φαγητό.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου έδωσε στην αστυνομία το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας με την νεαρή κοπέλα, όπου φαίνονταν και οι πινακίδες του αυτοκινήτου με το οποίο μετακινούνταν. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν το όχημα.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή και η οποία οδηγούσε το αυτοκίνητο, είχε εμφανή σημάδια βίας στο πρόσωπό της και έδειχνε αγχωμένη. Σε μια εσοχή στο πίσω μέρος του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένο τον 22χρονο. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι η γυναίκα έπεσε επανειλημμένως θύμα βιασμού από τις 2 Ιανουαρίου ως τις 5 Μαρτίου.

Ο νεαρός, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, είναι Αυστραλός. Ο 22χρονος θα εμφανιστεί την προσεχή Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό, επίθεση και ομηρία.