Η πόλη είναι ερειπωμένη, τα τρένα στέκονται ακίνητα στις ράγες τους και τα σχολεία είναι σιωπηλά. Οι βιβλιοθήκες και τα καθαριστήρια μαραζώνουν από την εγκατάλειψη και κάθε ανθρώπινη παρουσία έχει εξαφανιστεί.

apfkl1
Το μετρό της Νέας Υόρκης

Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, ωστόσο η Lori Nix αισθάνεται μια χαρά. Στην πραγματικότητα, η ίδια και η Kathleen Gerber, η σύντροφός της στην τέχνη και τη ζωή είναι οι αρχιτέκτονες αυτής της αποκάλυψης.

apfkl2
Μια τάξη ανατομίας

Στόχος τους, σύμφωνα με τη Nix, είναι «η δημιουργία και η απεικόνιση ενός ανοικτού τύπου μοντέλου που αφηγείται τη μετα-ανθρώπινη μητρόπολη στο μέλλον, μετά από μια άγνωστη καταστροφή».

apfkl3
Κινέζικο εστιατόριο

«Κι αυτό για να ξεκλειδώσουμε και να προκαλέσουμε τη φαντασία των θεατών και να τους κάνουμε να συλλογιστούν το παρόν. Εξακολουθούμε να έχουμε μέλλον; Θα είμαστε σε θέση να σώσουμε τον εαυτό μας;» διερωτάται η καλλιτέχνης.

apfkl4
Σαλόνι ομορφιάς

Οι λιλιπούτειες κατασκευές κυμαίνονται από 50 εκατοστά έως 2.7 μέτρα σε διάμετρο. Είναι φτιαγμένες από χαρτί, ακρυλικά, χαρτόνι και πηλό και κάθε σκηνή χρειάζεται έως και 15 μήνες για να κατασκευαστεί.

apfkl5
Ένα πλυντήριο ρούχων
apfkl6
Βοτανικός κήπος
apfkl8
Εγκαταλειμμένο δωμάτιο ελέγχου
apfkl9
Ερειπωμένη βιβλιοθήκη
apfkl7
Άδειο καζίνο