Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες ότι το χάος που επικράτησε στο τέλος της απονομής των βραβείων Όσκαρ οφειλόταν στο ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ, πολλοί από τους οποίους του εναντιώνονται, είχαν το μυαλό τους στην πολιτική και το πώς θα εξαπέλυαν επιθέσεις στον ίδιο, αντί να ασχοληθούν με την ομαλή διεξαγωγή της τελετής.

«Ήταν τόσο επικεντρωμένοι στην πολιτική που δεν έλεγχαν πλέον τα πράγματα στο τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον ακροδεξιό ιστότοπο Breitbart News, τον οποίο διηύθυνε μέχρι πρότινος ο σύμβουλός του Στιβ Μπάνον και ο ελληνικής καταγωγής Μίλο Γιαννόπουλος.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ιστορική γκάφα στο τέλος της βραδιάς, όταν αρχικά το Όσκαρ καλύτερης ταινίας δόθηκε κατά λάθος στο La La Land πριν τελικά οι Γουόρεν Μπίτι και Φέι Νταναγουέι συνειδητοποιήσουν ότι έπρεπε να δοθεί στο Moonlight.

«Ήταν λίγο θλιβερό. Αφαίρεσε κάτι από το γκλάμουρ των Όσκαρ», έκρινε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο ρεπουμπλικάνος δεν ήταν παρών στην τελετή των Όσκαρ, καθώς παρέθεσε δείπνο σε κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο όπου επρόκειτο να γίνει συζήτηση για «πολλά πράγματα», ανάμεσά τους «το σύστημα υγείας», όπως έγραψε στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου, ήταν ο στόχος αιχμηρών σχολείων από τον παρουσιαστή της βραδιάς αλλά και από βραβευθέντες, ειδικά για την αντιμεταναστευτική πολιτική του.