Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν τους παρέσυρε ένα ελαττωματικό άρμα κατά την έναρξη της φαντασμαγορικής παρέλασης των καλύτερων σχολών σάμπα του Ρίο, στο περίφημο σαμπαδρόμιο της μεγαλούπολης της Βραζιλίας, έγινε σήμερα γνωστό από τους διοργανωτές.

Η ολονύχτια παρέλαση δεν αναβλήθηκε μετά το ατύχημα και οι έξι από τις καλύτερες σχολές σάμπα της πόλης συνέχισαν να προσφέρουν θέαμα. Κάθε χρόνο άλλωστε δαπανώνται εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να συναγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή του καρναβαλιού και χιλιάδες χορευτές διασχίζουν, χορεύοντας ξέφρενα, την λεωφόρου μήκους 700 μέτρων.

Το τεράστιο άρμα, βάρους τριών τόνων, της ομάδας Paraiso de Tuiuti εξετράπη της πορείας του, καθώς έστριβε για να πάρει θέση στο σαμπαδρόμιο, μόλις είχε ξεκινήσει η εκδήλωση χθες το βράδυ. Καθώς οι χειριστές του προσπάθησαν να το επαναφέρουν, κατέληξε πάνω σε μια ομάδα θεατών.

Οι διοργανωτές είπαν ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 8 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τρεις εξ αυτών έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Μια γυναίκα υπέστη κατάγματα και στα δύο της πόδια και παραμένει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το άρμα είχε μηχανικό πρόβλημα.