Καλυμμένοι με κοσμήματα και πολύτιμους λίθους και με χρυσοκεντημένα ενδύματα, αναμφίβολα οι παρακάτω άγιοι εντυπωσιάζουν με την κατά τα άλλα τρομακτική όψη τους.

Φυλάσσονται στο αβαείο του Furstenfeld, κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας και παρά τη χρυσοποίκιλτη εμφάνισή τους περνούν μάλλον απαρατήρητοι από τους τουρίστες. Οι δύο σκελετοί ανήκουν, σύμφωνα με τη Daily Mail, στον Άγιο Υάκινθο της Καισαρείας και τον Άγιο Κλημέντιο, τα λείψανα των οποίων έχουν διατηρηθεί για εκατοντάδες χρόνια μέσα στις γυάλινες θήκες τους.

Ο Άγιος Υάκινθος πέθανε τον 2ο μ.Χ αιώνα σε πολύ μικρή ηλικία. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα είχε φυλακιστεί και βασανιστεί στη Ρώμη επειδή ήταν Χριστιανός. Για μοναδικό φαγητό του προσέφεραν σφάγια των θυσιών, που η χριστιανική θυσία απαγόρευε την κατανάλωσή τους κι έτσι εκείνος, αρνούμενος να τα φάει, πέθανε από την πείνα.

Ο Άγιος Κλημέντιος πιστεύεται πως πέθανε στη Ρώμη τον 1ο μ.Χ αιώνα και μάλιστα αποκεφαλίστηκε λόγω της χριστιανικής πίστης του.

Το αβαείο στο οποίο εξακολουθούν να φυλάσσονται τα λείψανα των δύο αγίων έχει τη δική του «ματωμένη» ιστορία. Χτίστηκε στα 1200 από τον Λουδοβίκο τον Β’, δούκα της Βαυαρίας, ο οποίος είχε σκοτώσει την πρώτη γυναίκα του και τιμωρήθηκε από τον Πάπα Αλέξανδρο τον IV που για τιμωρία του έδωσε αυτή την εντολή. Οι πρώτοι μοναχοί εκδιώχθηκαν από τους Σουηδούς στα 1660 αλλά αργότερα επέστρεψαν. Στις αρχές του 19ου αιώνα το αβαείο πήρε κοσμικό χαρακτήρα, όπως και η υπόλοιπη Βαυαρία, και πέρασε σε ιδιωτικά χέρια.

Σήμερα στο κτίριο εξακολουθεί να τελείται η θεία λειτουργία και η εκκλησία είναι ανοιχτή στους επισκέπτες.

kelaosdiay2 kelaosdiay3 kelaosdiay4 kelaosdiay5 kelaosdiay6 kelaosdiay7