Εξοργισμένοι με την τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» και τον πρώην αστυνομικό Mark Williams-Thomas είναι οι γονείς της Μαντίλν Μακάν, για την «εκπληκτική νέα θεωρία» του σχετικά με την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού πριν από δέκα χρόνια.

Το ζευγάρι επέμενε πάντα πως κάποιος άρπαξε την 3χρονη από το πορτογαλικό θέρετρο όπου έκαναν τις διακοπές τους ενώ εκείνοι δειπνούσαν σε ένα κοντινό tapas bar. Εκτιμούσαν μάλιστα πως επρόκειτο είτε για κάποιον παιδόφιλο είτε για κάποιον που μπήκε να κλέψει.

Ωστόσο ο Williams-Thomas διατύπωσε την άποψη πως το κοριτσάκι βγήκε μόνο του από το διαμέρισμα αναζητώντας τους γονείς του.

«Είναι μια απλή εικασία και η Kate και ο Gerry δεν θα της δώσουν αξία σχολιάζοντάς τη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μακάν Clarence Mitchell.

n3bqhmc9

«Είναι αμήχανο που μια εκπομπή τον κάλεσε ως αυθεντία στην υπόθεση της Μαντλίν. Έχει επανεφεύρει τον εαυτό του ως εγκληματολόγο αλλά πότε έγινε ειδικός σε μια τέτοια υπόθεση; Ποτέ» τόνισε στην Daily Mail πηγή κοντά στην υπόθεση.

«Είπε πως έλαβε δήλωση από τους Μακάν που έλεγαν πως ήταν ευχαριστημένοι με την εν εξελίξει έρευνα αλλά ούτε εκείνοι επικοινώνησαν μαζί του ούτε ο εκπρόσωπός τους. Μάλλον ξέθαψε κάποια παλιά δήλωση ετών και την κυκλοφορεί στα media» δήλωσε φίλος της οικογένειας.

Ο πρώην αστυνομικός που τώρα δηλώνει δημοσιογράφος- ερευνητής, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, εικάζει πως το παιδί ξύπνησε στη μέση της νύχτας και άρχισε να περιφέρεται αναζητώντας τον Gerry και την Kate που είχαν βγει έξω να φάνε στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζαν.

Ο Williams-Thomas έφτασε στο θέρετρο λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, στις 3 Μαΐου του 2007, κι έκτοτε παρακολουθεί την υπόθεση.

«Το πρωί της μέρας της εξαφάνισής της η Μαντλίν είχε πάει στους γονείς της και τους είχε ρωτήσει πού ήταν την προηγούμενη νύχτα. Επειδή ξέρουμε πώς τα δίδυμα ξυπνούσαν τις μέρες πριν την εξαφάνιση. Και γι’ αυτό σκέφτομαι πως η Μαντλίν ήξερε πως ήταν στο tapas bar. Τώρα το ενδιαφέρον είναι πως για να πας εκεί έπρεπε να βγεις από τους χώρους του ξενοδοχείου, να περάσεις έναν δημόσιο δρόμο και να ξαναμπεις. Πιστεύω πως η Μαντλίν ξύπνησε στη μέση της νύχτας ψάχνοντας τους γονείς της και βγήκε από το διαμέρισμα. Ξέρουμε πως η πίσω πόρτα στον κήπο δεν ήταν ασφαλής» ήταν η θεωρία του Williams-Thomas.

Ο παρουσιαστής Phillip Schofield χρειάστηκε να σταματήσει την ανάπτυξη θεωριών από τον καλεσμένο του λόγω νομικών ζητημάτων.