Υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ αναζητεί η αστυνομία της Μαλαισίας σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας. Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία επιβεβαίωσε λεπτομέρειες σε σχέση με τη δολοφονία, σημειώνοντας πως τον πλησίασαν δύο γυναίκες και του κάλυψαν το πρόσωπο με ύφασμα με κάποια τοξίνη.

Οι υποψίες για ενορχήστρωση της επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα προκάλεσαν την οργή του διπλωματικού απεσταλμένου της χώρας στη Μαλαισία, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή. Ωστόσο η νέα τροπή της έρευνας προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε πάντως πως τρεις Βορειοκορεάτες ύποπτοι αναζητούνται, επιπλέον των προηγούμενων υπόπτων, και πιστεύεται πως παραμένουν στη χώρα.

Ο ένας είναι ο γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Hyon Kwang Song. Οι άλλοι δύο είναι οι Ri Ji U και Kim Uk Il, ο τελευταίος είναι εργαζόμενος στον κρατικό αερομεταφορέα της Βόρειας Κορέας Air Koryo. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι πιστεύεται πως έχουν φύγει από τη Μαλαισία και βρίσκονται στην Πιονγάνγκ ενώ ο Βορειοκορεάτης Ri Jong Chol κρατείται.

Υπό κράτηση είναι επίσης δύο γυναίκες, η Ινδονησία Siti Aisyah και η Βιετναμέζα Doan Thi Huong.

malysuais1 malysuais2 malysuais3 malysuais4 malysuais5