Παραιτήθηκε ο Μίλο Γιαννόπουλος, από το διαδικτυακό ιστότοπο «Breitbart», στον οποίο αρθρογραφούσε.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από αρνητικές συνέπειες για την καριέρα του εκκεντρικού αρθρογράφου μετά τις δηλώσεις του περί παιδοφιλίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ελληνικής καταγωγής υπέρμαχος του Τραμπ ανέφερε ότι παραιτείται από το Breitbart άμεσα και ότι η απόφαση είναι δική του.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η δική του «κακή επιλογή λέξεων» δεν θα πρέπει να μειώνει τη δουλειά των συναδέλφων του στο Breitbart.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο Fox Business, όμως, το «τρολ» του Αμερικανού Προέδρου είχε εκνευρίσει τα στελέχη του Breitbart και από χτες είχε ξεκινήσει ένα έντονο ντιμπέιτ για την παραμονή του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγη ώρα αργότερα στη Νέα Υόρκη, ο Γιαννόπουλος επανέλαβε ότι αναφερόταν σε προσωπικές του εμπειρίες όταν και ο ίδιος είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί.

«Είμαι ένας γκέι άντρας και θύμα παιδικής κακοποίησης» είπε ο Μίλο ξεκινώντας τη δήλωσή του.

Όπως ανέφερε, δύο άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, τον είχαν «αγγίζει» με ακατάλληλο τρόπο όταν ήταν στην εφηβεία.

«Το να είμαι θύμα παιδικής κακοποίησης και ταυτόχρονα να κατηγορούμαι ως υπέρμαχος της παιδοφιλίας είναι παράλογο» είπε ο Γιαννόπουλος στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, παραδεχόμενος το λάθος του.

AP_17052754162450

Σε δηλώσεις του που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο ελληνικής καταγωγής Γιαννόπουλος επιδοκίμασε τις σεξουαλικές επαφές «νεαρών αγοριών» με μεγαλύτερους άνδρες.

Ακολούθησε διαδικτυακή κατακραυγή, με τους συντηρητικούς από τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις.

Παρότι ο ακροδεξιός έσπευσε να τα… μαζέψει μέσω ανάρτησης στο Facebook, δεν έπεισε και οι υπεύθυνοι του συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών ακύρωσαν την ομιλία του.

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ακύρωσε χτες το βράδυ την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Μίλο Γιαννόπουλου.

«Μετά από προσεκτική μελέτη οι Simon & Schuster και οι εκδόσεις Threshold ακύρωσαν την έκδοση του ‘Επικίνδυνος από τον Μίλο Γιαννόπουλος» ανέφερε ο οίκος.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ελληνικής καταγωγής ακροδεξιός ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook «Έχω περάσει και χειρότερα. Δεν θα με νικήσουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο οίκος είχε καταβάλει προκαταβολικά το ποσό των 250.000 δολαρίων στον Γιαννόπουλο για την έκδοση της αυτοβιογραφίας του, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου.

Οπαδός του προέδρου Τραμπ, τον οποίο αποκαλεί «μπαμπάκα» και μέχρι χθες αρθρογράφος στο ακροδεξιών απόψεων Breitbart News, έγινε τον τελευταίο καιρό διάσημος για τη ρητορική μίσους στην οποία επιδίδεται με κάθε ευκαιρία και για τις εμπρηστικές δηλώσεις του εναντίον των γυναικών, των γκέι, των αφροαμερικανών, των Εβραίων και των μεταναστών. Πριν από λίγο καιρό έγινε αιτία να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια σε ένα πανεπιστήμιο στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, από ομάδες φοιτητών που αντιδρούσαν σε προγραμματισμένη ομιλία του.

Ο Γιαννόπουλος έγινε σε μικρό διάστημα εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής «εναλλακτικής Δεξιάς».

Ο Μίλο φαινόταν να απολαμβάνει τη δημοσιότητά του, όμως όλα έχουν ένα τέλος και στην περίπτωση του Μίλο το ποτήρι ξεχείλισε όταν την περασμένη Δευτέρα έγινε viral ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να τοποθετείται υπέρ των σεξουαλικών σχέσεων ενηλίκων με ανηλίκους, λέγοντας ότι οι σχέσεις αυτές μπορεί να «βοηθήσουν τα παιδιά να ενηλικιωθούν».