«Φυσικά και θα σε σταματήσουν στο αεροδρόμιο. Γιατί να μην το κάνουν; Μοιάζεις με το πρόσωπο που έπαιζε στην τηλεόραση πριν από λίγο και έκανε ότι έκανε», σχολιάζει ο Waz, βρετανός πολίτης από το Μπέρμιγχαμ και Μουσουλμάνος για την συνήθη -πλέον- συνθήκη του να περνάει εξονυχιστικούς ελέγχους γιατί έχει μακρύ μούσι.

Μαζί με τον φίλο του Nav, επίσης Μουσουλμάνο, ταξιδεύουν ανά τον κόσμο βοηθώντας πρόσφυγες. Στο βίντεο του Channel 4 φαίνονται κατά τη διάρκεια διανομής αγαθών σε παιδιά, ωστόσο, όπως σχολιάζουν «το να ταξιδεύεις είναι πιο δύσκολο από όσο ακούγεται».

lfnnwmuls

«έχεις καταλάβει ότι μας κοιτούν πολλοί μέσα στο τρένο έτσι; Λογικά πιστεύουν πως εσύ είναι πιο πιθανό να εκραγείς από εμένα» αναφέρει ο Nav με χιουμοριστική διάθεση για τα καχύποπτα βλέμματα που αντιμετωπίζουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Η ερώτηση που μας κάνουν πάντα στα αεροδρόμια είναι “έχετε εισιτήριο επιστροφής”;» τονίζει ο Waze ενώ οι ερωτήσεις για το μούσι τους είναι πλέον σταθερές. «Γιατί έχεις μούσι; Δεν έχουν όλοι οι Μουσουλμάνοι μούσι» ρωτούν οι αστυνομικοί λέει ο Nav και συνεχίζει «σε κάνουν να νιώθεις ένοχος μέχρι να τους αποδείξεις ότι είσαι αθώος».