Ο φωτογράφος Κέισι Μόρτον κατάφερε να ενεργοποιήσει τις προσωπικές σχέσεις ενός συγγενή του ώστε να ανοίξουν οι πόρτες για μία underground κοινότητα στη Νέα Ζηλανδία, την περιβόητη συμμορία «Μαύρη Δύναμη» («Black Power»).

thglgskta4

Η εμπιστοσύνη είναι πρωταρχικό σημείο για να μπορέσει ένας δημοσιογράφος ή ένας φωτογράφος να πλησιάσει μία ομάδα ανθρώπων που ζουν στη παρανομία και ο τρόπος ζωής τους δεν είναι αυτό που λέμε «προσβάσιμος» ή «απλός». Η συμμορία αποτελείται από άνδρες Μαορί ή Πολυνήσιους και είναι το κύριο αντίπαλο δέος της συμμορίας «Mongrel Mob» και η φήμη τους φτάνει πίσω στη δεκαετία του 70’.

thglgskta1

«Το ραντεβού δόθηκε σε ένα μπαρ και αφού πρώτα μου έβαλαν τους κανόνες που θα ακολουθούσα στην φωτογράφιση τότε ξεκινήσαμε» αναφέρει ο Μόρτον και συνεχίζει «ένιωσα δέος μπροστά τους αλλά δεν φοβήθηκα». Ο φωτογράφος τονίζει πως ήθελε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων της συμμορίας. Δεν ήθελε να εμφανίσει κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, έτσι ώστε «ο κόσμος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

thglgskta9 thglgskta6 thglgskta5 thglgskta2 thglgskta13 thglgskta12 thglgskta11 thglgskta3 thglgskta10 thglgskta8