Το ροχαλητό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ενοχλητικό αλλά και προμήνυμα για ασθένειες. Η Λίσα Λι πίστευε ότι το ροχαλητό του συζύγου της ανήκε απλά στην πρώτη κατηγορία της «ενόχλησης», οπότε ένα βράδυ κυριολεκτικά τον πέταξε κάτω από το κρεβάτι για να τον κάνει να σταματήσει.

rxlkthnt1

Η τραγική ειρωνεία ωστόσο ήταν πως ο Λιούις Λιτλ ανάσαινε βαριά καθώς πάλευε να κρατηθεί στη ζωή και οι ανάσες του δεν ήταν ροχαλητό αλλά ο επιθανάτιος ρόγχος του άτυχου νέου. Ο Λιτλ είχε διαγνωστεί με μία καρδιακή ασθένεια, η οποία όπως είχαν μεταφέρει οι γιατροί στη γυναίκα του, «ήταν χαμηλής επικινδυνότητας».

«Νόμιζα ότι ροχάλιζε και έτσι τον κλώτσησα από το κρεβάτι και του είπα να σκάσει. Έπειτα όμως συνειδητοποίησα ότι κάτι πήγαινε στραβά. Τα σεντόνια ήταν μουσκεμένα και το πρόσωπό του ήταν μπλαβί. Δεν ανέπνεε. Κάλεσα ασθενοφόρο και ένιωσα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ», δήλωσε η νεαρή γυναίκα.

Μετά το θάνατο του συζύγου της, που την άφησε μόνη με τον γιο τους, η Λίσα Λι έχει ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης ανθρώπων για αυτή την ασθένεια. Όπως τονίζει, προληπτικά θα μπορούσαν να τοποθετήσουν έναν εσωτερικό απινιδωτή, ο οποίος θα μπορούσε να σώσει τη ζωή των πασχόντων σε περίπτωση επεισοδίου.

rxlkthnt3

Σύμφωνα με την ίδια, το σύνδρομο αυτό είναι ένας «σιωπηλός δολοφόνος» και «θέλω να το γνωστοποιήσω αυτό στον κόσμο, ώστε να λάβουν να απαραίτητα μέτρα».