Θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα του σεξ, ενώ ορισμένοι της έχουν δώσει το προσωνύμιο «τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα».

Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην Πατάγια, την κοσμοπολίτικη παραλιακή πόλη της Ταϊλάνδης. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν φτάνουν εκεί μόνο για να δροσιστούν στα γαλάζια νερά ή να αποκτήσουν ομοιόμορφο μαύρισμα ξαπλωμένοι σε μια από τις οργανωμένες παραλίες, αλλά προκειμένου να ζήσουν ακόλαστα χωρίς όρια, βράδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκεί ζουν και εργάζονται πάνω από 27.000 ιερόδουλες, ενδεικτικό είναι ότι αντιστοιχεί μία ανά πέντε κατοίκους. Το θέρετρο σε καμία περίπτωση δε θεωρείται μια καλή τουριστική επιλογή για όλη την οικογένεια: εδώ βασιλεύει η πορνεία και δεν είναι τυχαίο που η πόλη διαθέτει τη μεγαλύτερη γειτονιά με κόκκινα φανάρια στον κόσμο, με άπειρα σεξ κλαμπ και go-go bars.

pattays7

Οι πινακίδες νέον που χαρίζουν στη νύχτα μια «πρόστυχη» απόχρωση, διαφημίζουν τολμηρά sex show, pole dancing, φτηνά ποτά, μασάζ και ότι άλλο λάγνο έχει να προσφέρει μια τέτοια πόλη. Η πορνεία στην Ταϊλάνδη είναι παράνομη, αλλά εδώ ο νόμος έχει ελάχιστη σημασία οπότε οι οίκοι ανοχής ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Οι ορδές τουριστών, κυρίως από τη Δύση, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.000 αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας μπαρ, χώρους μασάζ και οίκους ανοχής.

pattaya1

Η ιλουστρασιόν αυτή παρακμή, ίσως να αποτελέσει παρελθόν καθώς ο σεξοτουρισμός έρχεται αντιμέτωπος με ένα μάλλον αβέβαιο μέλλον. Το περασμένο έτος, η πρώτη γυναίκα υπουργός Τουρισμού επαναπροσδιόρισε την τουριστική προώθηση της περιοχής ώστε να προσελκύσει και τουρίστες με άλλες διαθέσεις.

pattaya4

Φυσικά κάτι τέτοιο θέλει ισχυρή πολιτική βούληση, γιατί όσοι εμπλέκονται με τις αμαρτωλές μπίζνες ενισχύουν και τονώνουν την οικονομία της χώρας, εν μέσω όμως επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά της διακίνησης σάρκας και κραυγών ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να μπει τέλος στην εκμετάλλευση. pattaya2 pattaya3