Ένα τυχαίο τηλεφώνημα στην κόρη του για να τη ρωτήσει αν είναι καλά, της έσωσε τη ζωή. Το 11χρονο κορίτσι γυρνούσε από το σχολείο στο Ίπσουιτς της Μεγάλης Βρετανίας όταν ένας 27χρονος άνδρας, σε κατάσταση μέθης, την πλησίασε με σκοπό να την απαγάγει, λέγοντάς της: «ακολούθησέ με ή σε σκοτώνω».

essxftr4

Το τηλεφώνημα του πατέρα που αποδείχθηκε κρίσιμο έγινε 40 λεπτά αφού ο μεθυσμένος άνδρας είχε απαγάγει τη μικρή. Το κορίτσι κατάφερε να απαντήσει στο τηλέφωνο και ο πατέρας της την άκουγε να δέχεται χτυπήματα, να κλαίει και να φωνάζει: «Ένας άνδρας με έχει απαγάγει». Ταυτόχρονα άκουγε και τον δράστη να της λέει: «Άσε κάτω το τηλέφωνο».

Ο πατέρας της φώναζε να τρέξει για να σώσει τη ζωή της και εκείνη τη στιγμή η γραμμή έπεσε. Αμέσως την ξαναπήρε και προς μεγάλη του ευχαρίστηση άκουσε το κορίτσι λαχανιασμένο να του λέει πως δεν μπορεί να τρέξει άλλο και πως έχει ξεφύγει από τον απαγωγέα. Το παιδί βρέθηκε σε κατάσταση σοκ λίγη ώρα αργότερα όταν και οδηγήθηκε σπίτι των γονιών της.

Ο δράστης, ένας 27χρονος Νοτιοαφρικάνος, παραδέχθηκε την πράξη του, τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλάκιση και βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση από τη χώρα.

essxftr2