Το νεαρότερο άτομο που έχει κερδίσει ποτέ το λόττο στη Βρετανία θέλει τώρα να μηνύσει την διοργανώτρια αρχή καθώς όπως λέει τα χρήματα, τής κατέστρεψαν τη ζωή.

Η 21χρονη Jane Park η οποία κέρδισε 1,25 εκατ. δολάρια σε ηλικία 17 ετών, δηλώνει ότι ήταν πολύ νέα για να διαχειριστεί τα πλούτη. Έτσι σχεδιάζει να μηνύσει τη διοργανώτρια αρχή διότι θεωρεί πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε ανθρώπους κάτω των 18 ετών να μπορούν να παίζουν τυχερά παιχνίδια.

«Μερικές φορές νιώθω ότι η νίκη μου κατέστρεψε τη ζωή. Πίστεψα ότι η ζωή μου θα γινόταν 10 φορές καλύτερη, αλλά την έκανε 10 φορές χειρότερη», εξομολογείται και εξηγεί κάτι που θα ξενίσει τους περισσότερους: «Τις περισσότερες μέρες εύχομαι να μην είχα καθόλου λεφτά. Λέω στον εαυτό μου ‘η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν δεν είχα κερδίσει’».

Πριν κερδίσει το λόττο, η Park ζούσε σε ένα ταπεινό διαμέρισμα στο Εδιμβούργο μαζί με τη μητέρα της και έβγαζε μόλις 10 δολάρια την ώρα από την εργασία της. Τώρα, έχει βαρεθεί τα ψώνια, αδυνατεί να βρει την αληθινή αγάπη, έχει ένα Range Rover, δυο ακίνητα και ένα τσιουάουα, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αλλά κάτι της λείπει μιας και αισθάνεται κενή.

«Οι άνθρωποι με βλέπουν και σκέφτονται ‘ελπίζω να είχα τη ζωή της, ελπίζω να είχα τα λεφτά της’. Αλλά δε συνειδητοποιούν την έκταση του άγχους μου. Έχω υλικά πράγματα αλλά πέρα από αυτά, η ζωή μου είναι άδεια», λέει και αναρωτιέται «ποιο είναι το νόημα της ζωής;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jane Park δεν είναι η μοναδική που κέρδισε σε τυχερό παιχνίδι και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ανέμενε. Το Time, σε αφιέρωμα πριν μερικούς μήνες, είχε φιλοξενήσει περιπτώσεις ανθρώπων που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν προς το χειρότερο μετά από τα αναπάντεχα κέρδη…

Sandra Hayes: Οι άνθρωποι που αγαπούσες μετατράπηκαν σε βρικόλακες

Ο Sandra Hayes κέρδισε, μαζί με μερικούς ακόμα συναδέλφους της, το ποσό των 224 εκατομμυρίων (το μοιράστηκαν) στη Λοταρία, το 2006. Η γυναίκα από το Μισούρι, τώρα είναι συνταξιούχος κοινωνική λειτουργός και συγγραφέας του βιβλίου «How Winning the Lottery Changed My Life» («Πώς άλλαξε η ζωή μου μετά τη νίκη της Λοταρίας»).

Όπως είχε εξομολογηθεί στο Associated Press, έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια νέα ζωή καθώς άλλαξε ο τρόπος που της φέρονταν οι φίλοι και οι συγγενείς. «Έπρεπε να υπομένω την απληστία των ανθρώπων και το πώς προσπαθούσαν να μου αποσπάσουν χρήματα. Αυτό μου προκάλεσε έντονο συναισθηματικό πόνο. Οι άνθρωποι που αγαπούσες βαθιά, έχουν μετατραπεί σε βρικόλακες…»

Jack Whittaker: Εύχομαι να είχα σκίσει το λαχνό

Ο Whittaker ήταν ήδη εκατομμυριούχος όταν κέρδισε 315 εκατομμύρια δολάρια στη Λοταρία, στη Δυτική Βιρτζίνια το 2002. Ο τότε 55χρονος εργολάβος, ισχυρίστηκε ότι κήρυξε πτώχευση πέντε χρόνια αργότερα και έχασε την κόρη και την εγγονή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Γι’ όλα αυτά, φταίει κατά τη γνώμη του η κατάρα της νίκης. «Η εγγονή μου είναι νεκρή, εξαιτίας των χρημάτων. Δε μου αρέσει όπως εξελίχτηκα», δηλώνει.

Abraham Shakespeare: Ήμουν καλύτερα όταν ήμουν απένταρος

Ο Abraham Shakespeare έπεσε θύμα δολοφονίας το 2009, χρονιά που κέρδισε 30 εκατομμύρια σε τυχερό παιχνίδι. Ο 47χρονος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, πυροβολήθηκε δυο φορές στο στήθος και στη συνέχεια οι δράστες έθαψαν το άψυχο σώμα του. Ο αδελφός του θύματος, Robert Brown, είχε πει στο BBC ότι ο Abraham πάντα του έλεγε ότι είχε μετανιώσει για τη νίκη του. «Ήμουν καλύτερα όταν ήμουν απένταρος», του είχε πει.