Γλυκόλογα, καλό σεξ, φροντίδα, να έχει ο καθένας τη δική του τουαλέτα, είναι πολλές οι «συμβουλές» που δίνονται για να μείνει ζωντανός και «ζωηρός» ένας γάμος. Οι Holli και Michael Bell ωστόσο έκαναν μια άλλη επιλογή για να κρατήσουν τη φλόγα του γάμου τους αναμμένη: το swinging ή αλλιώς την ανταλλαγή συντρόφων.

Μάλιστα, όπως λένε στη Daily Mirror, απολαμβάνουν την κοινή αναζήτηση ραντεβού στο Tinder ενώ συνηθισμένη διασκέδαση του ζευγαριού είναι τα swingers πάρτι.

Το ζευγάρι έχει ελεύθερη σχέση και επιτρέπουν ο ένας στον άλλο να κάνει σεξ με τρίτους ενώ ανταλλάσσουν και παρτενέρ με άλλα ζευγάρια. Έχουν ωστόσο θέσει και κάποια όρια και κανόνες.

Η 32χρονη, που έχει έναν 14χρονο γιο από προηγούμενη σχέση της, και ο 38χρονος, που έχει μια 12χρονη κόρη, είναι μαζί εδώ και επτά χρόνια.

Swinging2

«Το Swinging μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου και να εξερευνήσω τη σεξουαλικότητά μου. Ο Michael κι εγώ τα λέμε όλα χωρίς να κατακρίνουμε ο ένας τον άλλο κι αυτό είναι πολύ απελευθερωτικό» τονίζει η Holli.

«Ο Michael μπορεί να μου το πει εάν βρίσκει μι άλλη γυναίκα ελκυστική κι εγώ το ίδιο. Όλα τα ζευγάρια σκέφτονται τέτοια πράγματα αλλά είναι πολύ σπάνιο δώρο να μπορείς να τα μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου. Είναι λυτρωτικό».

«Το Swinging ενίσχυσε τον δεσμό μας, το κάνω αυτό με τη Holli επειδή την αγαπώ» λέει από την πλευρά του ο Michael. «Η Holli κι εγώ είμαστε μονογαμικοί συναισθηματικά, δεν θέλουμε να ερωτευτούμε άλλους αλλά μας έλκουν άλλοι άνθρωποι. Παίζουμε με άλλα ζευγάρια και με γυναίκες. Περνάμε πολύ καλά και στο Tinder. Μου αρέσει να βλέπω το πρόσωπό της όταν μοιραζόμαστε εμπειρίες. Είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι για μένα να βλέπω πόσο χαρούμενη είναι».

Swinging4

Η επιλογή του ζευγαριού δεν είναι πάντως χωρίς συνέπειες και ο ανοιχτός γάμος τους συχνά προκαλεί. Ο Michael αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του όταν ένας άλλος γιατρός έμαθε για τον τρόπο ζωή του. «Είναι θλιβερό που πολλοί κατανοούν την απιστία αλλά όχι την ανοιχτή μη μονογαμία» λέει. «Το swinging σημαίνει ειλικρίνεια, να μην λες ψέματα στον σύντροφό σου. Θέλουμε να εκλείψουν ορισμένοι μύθοι γύρω από τη ζωή μας».

Η Holli είχε μεγαλώσει σε πολύ συντηρητική οικογένεια και ήταν παντρεμένη δέκα χρόνια με τον πρώην σύζυγό της. Ήταν ένα χρόνο χωρισμένη όταν γνώρισε τον επίσης φρεσκοχωρισμένο Michael τον Σεπτέμβριο του 2009 και αμέσως έγινε το «κλικ».

Μάλιστα όταν ο Michael της εκμυστηρεύτηκε πως του άρεσαν τα swinging πάρτι, η Holli ένιωσε να ιντριγκάρεται. «Ήξερα πως είχα μια περιέργεια σε σχέση με τη σεξουαλικότητά μου αλλά όταν το είπα στον πρώην άνδρα μου εκείνος αντέδρασε κι έτσι καταπίεσα τα συναισθήματά μου» αφηγείται η 32χρονη. «Αλλά ο Michael με αποδέχθηκε γι’ αυτό που ήμουν και σε αυτά τα πάρτι ένιωθα ελεύθερη να είμαι ο εαυτός μου. Αν ήθελες σεξ, μπορούσες να κάνεις. Αν ήθελες να βλέπεις πάλι μπορούσες. Αν ήθελες να σε βλέπουν, το ίδιο.

Ύστερα από τρεις μήνες η Holli ένιωσε έτοιμη να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πάρτι μαζί με τον Michael που πήγαινε σε swingers πάρτι από τα 18 του.

Μετά την πρώτη εμπειρία, το ζευγάρι έκανε το swinging μέρος της ζωής του και τρία χρόνια αργότερα Michael και Holli παντρεύτηκαν.

Swinging6

«Στο πρώτο μας πάρτι μόνο φίλησα ένα κορίτσι μπροστά στον Michael γιατί αυτό είχαμε συζητήσει πριν πάμε. Μετά το πρώτο φιλί ένιωθα ενθουσιασμένη αλλά δεν ήμουν έτοιμη να υιοθετήσω πλήρως αυτόν τον τρόπο ζωής. Το πήγαμε αργά, στην αρχή πειραματιζόμασταν με άλλες γυναίκες και σταδιακά ανταλλάσσαμε συντρόφους και με άλλα ζευγάρια. Η επικοινωνία μας ήταν τέλεια, συζητούσαμε για τα πάντα και φτάσαμε στο σημείο που μπορούσαμε πραγματικά να πειραματιστούμε ο ένας με τον άλλο. Το Swinging ενίσχυσε τον γάμο μας. Νιώθω ελεύθερη να είμαι ο εαυτός μου» τόνισε.

Μάλιστα το ζευγάρι έχει και τη δική του ιστοσελίδα μέσω της οποίας δίνει συμβουλές σε άλλα ζευγάρια που θέλουν να πειραματιστούν στην ανταλλαγή συντρόφων ενώ διοργανώνουν και μια κρουαζιέρα για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τρόπο ζωής τους. Η Holli και ο Michael δεν πιστεύουν πως οι προσωπικές τους στιγμές επηρεάζουν τις οικογένειές τους διαφορετικά από τα άλλα ζευγάρια.

«Τα ζευγάρια δεν υπάρχει λόγος να συζητούν τη σεξουαλική τους ζωή με τα παιδιά τους, το ίδιο ισχύει και για μας. Ελπίζουμε τα παιδιά μας να μάθουν από την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία μας, την ειλικρινή αγάπη μας και το πόσο αφοσιωμένοι συναισθηματικά είμαστε ο ένας στον άλλο» καταλήγει ο Michael.

Swinging5