Η αντιθετική εικόνα ενός καλοντυμένου κυρίου με ρούχα που προδίδουν μία πλούσια ζωή και ένα κορίτσι (ή αγόρι) 14 ή 15 ετών, με ατημέλητα ρούχα και μαλλιά και εμφανώς ταλαιπωρημένο, είναι το πρώτο ανησυχητικό σημάδι για μία αεροσυνοδό σε πτήσεις στις ΗΠΑ, για υπόθεση εμπορίας λευκής σαρκός.

Και αυτό συνέβη στην περίπτωση της Σέλια Φέντρικ, αεροσυνοδού της Alaska Airlines, η οποία στην πτήση από Σιάτλ για Σαν Φραντσίσκο, παρατήρησε αυτήν ακριβώς την εικόνα σε ένα ζευγάρι επιβατών και οι υποψίες της άρχισαν να μεγαλώνουν. Κάθε φορά που εκείνη ή κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος προσπαθούσε να πλησιάσει το νεαρό κορίτσι, εισέπραττε μία άρνηση από εκείνη και ο μόνος που απαντούσε εκ μέρους της ήταν ο «συνοδός» της.

3CE06BF900000578-0-image-a-62_1486327503947

Η 49χρονη αεροσυνοδός σκέφτηκε λοιπόν πως θα έπρεπε να επινοήσει έναν τρόπο επικοινωνίας με το ταλαιπωρημένο κορίτσι χωρίς να γίνει αντιληπτή από τον άνδρα που ταξίδευε μαζί της. Έτσι της άφησε ένα μήνυμα στην τουαλέτα. Το κορίτσι κατάλαβε το σχέδιο της αεροσυνοδού πήγε στην τουαλέτα και απάντησε στο μήνυμα της Φέντρικ πως «χρειάζομαι βοήθεια».

Η Φέντρικ ενημέρωσε αμέσως τον πιλότο και εκείνος με τη σειρά του την αστυνομία. Τη στιγμή που το αεροπλάνο έφτασε στον προορισμό του, ο άνδρας συνελήφθη και αποδείχτηκε το εγκληματικό σχέδιο.

Μία ομάδα 100 αεροσυνοδών βρέθηκαν στο Χιούστον των ΗΠΑ και παρακολούθησαν σεμινάριο έτσι ώστε να «εκπαιδευτούν» πως να αναγνωρίζουν αντίστοιχες περιπτώσεις.