Δεν θα φορέσει φέτος τη σχολή του Άγιου Βασίλη ο 83χρονος βετεράνος του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου Ντέιβιντ Μακέλ, στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης.

Ο επικεφαλής της κομητείας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 660 δολάρια από τον προϋπολογισμό των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει τον Άγιο Βασίλη προκειμένου αυτός να υποδεχτεί τα παιδιά στο Λονγκ Άιλαντ.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της κομητείας Στιβ Λέβι εξήγησε ότι περίπου 750 υπάλληλοι της κομητείας κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω των οικονομικών περικοπών, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μείωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην κρατική επιχορήγηση του συστήματος υγείας της κομητείας.

«Ας ενδιαφερθεί ο ιδιωτικός τομέας να κάνει κάποια δωρεά ή ας συγκεντρωθούν εθελοντές από την κοινότητα» πρότεινε.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών και δεκάδες πολίτες προσφέρθηκαν να καταβάλουν το ποσό για τις υπηρεσίες του Αγιου Βασίλη. Ο ίδιος ο Λέβι μάλιστα είναι διατεθειμένος να δωρίσει μια στολή Αγιου Βασίλη για μια ή δύο βάρδιες.

Υπάρχει και η πρόταση του επικεφαλής της γειτονικής Μπάμπιλον και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την θέση του Λέβι, Στιβ Μπελόνε, είπε ότι θα πληρώσει όλο το ποσό που απαιτείται για τις υπηρεσίες του Άγιου Βασίλη.