Τις συνθήκες ζωής των εκδιδόμενων γυναικών στις παραγκουπόλεις του Λάγος, στη Νιγηρία, αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του φωτογράφου Ton Koeneon.

Το τραγικό αφανές στοιχείο από τις εικόνες αυτές είναι πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη βιομηχανία του σεξ διαπιστώνεται κάθε χρόνο πως είναι φορείς του HIV ενώ εκατομμύρια αι εκατομμύρια πεθαίνουν από AIDS σε όλη τη Νιγηρία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Έρευνα που έγινε πέρσι ανέδειξε και τη νοοτροπία σχετικά με τη μη χρήση προφυλακτικού που συμβάλει στη μετάδοση της νόσου ενώ βρέθηκε πως σχεδόν μία στις τέσσερις εκδιδόμενες είναι φορέας του HIV.

Ο Koeneon έβγαλε τις φωτογραφίες αυτές στην παραγκούπολη Badia. Στο Λάγος εκτιμάται πως ζουν 1,2 εκατομμύρια φορείς του HIV.

Στη Badia κορίτσια ακόμα και 14 ετών προσπαθούν να επιβιώσουν παρέχοντας ερωτικές υπηρεσίες σε περίπου πέντε πελάτες την ημέρα.

Έρευνα του Journal of the International AIDS Society πριν από τρία χρόνια έδειξε πως σε ποσοστό 24,3% οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ είναι φορείς του HIV ενώ η περσινή μελέτη επισημαίνει κάτι πολύ ανησυχητικό: Οι γυναίκες συχνά δεν μπορούν να ζητήσουν ούτε από τους συντρόφους ή τους συζύγους τους να φορέσουν προφυλακτικό και δεν αναμένεται να έχουν μαζί τους προφυλακτικά.

«Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς ούτε να προτείνει τη χρήση του στον φίλο σου. Είναι σαν να τον κατηγορείς πως ξενοκοιμάται ή πως δεν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου. Είναι πιθανό κάτι μια τέτοια αναφορά να οδηγήσει στον χωρισμό ή να σε κάνει να αποκτήσεις κακό όνομα» είπε μία από τις συμμετέχουσες.

«Μόνο μία από τις συμμετέχουσες αγόρασε προφυλακτικό για τον φίλο της. Οι υπόλοιπες δεν ήθελαν οι γονείς τους και οι σύζυγοί τους να τις δουν με προφυλακτικά» γράφει η δημοσίευση.

«Κάθε γυναίκα, και η γυναίκα μου, που λέει κάτι τέτοιο στον άνδρα της ή αγοράζει προφυλακτικά χρειάζεται να υποβληθεί σε ερωτήσεις. Εν ολίγοις θα πρέπει να τιμωρηθεί σοβαρά» δήλωσε 42χρονος, πατέρας τριών παιδιών, στους ερευνητές.

nigeira1 nigeira2 nigeira3 nigeira4 nigeira5 nigeira6 nigeira7 nigeira8 nigeira9 nigeira10