Δεκάδες Βίκινγκς θα παρελαύνουν στους δρόμους του Lerwick στα νησιά Σέτλαντ για το ετήσιο φεστιβάλ Up Helly Aa στις 2 Φεβρουαρίου. Οι 60 άνδρες που συμμετέχουν είναι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές σε ένα θέαμα που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα πλήθη συρρέουν για να παρακολουθήσουν τους μεγαλόσωμους άνδρες με τα φτερωτά κράνη, τις προβιές, τα τσεκούρια και τις ασπίδες στο χέρι.

vcninvfst7

Η πομπή οδηγείται από τον «αρχηγό» του φεστιβάλ και καταλήγει στην καύση ενός πλοίου ρεπλίκα των Βίκινγκς.

vcninvfst6

Το φεστιβάλ της πυρκαγιάς πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο μακρινό νησί της Σκωτίας την τελευταία Τρίτη του Ιανουαρίου και είναι μέρος μιας παράδοσης που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Οι ντόπιοι ξεκινάνε τις προετοιμασίες για την εκδήλωση από τον Οκτώβριο, για να εξασφαλίσουν ότι τα πάντα είναι έτοιμα εγκαίρως για τον εορτασμό, ο οποίος συχνά τελειώνει το επόμενο πρωί.

vcninvfst1

Εθελοντές εργάζονται ακούραστα για να κατασκευάσουν το πλοίο που στη συνέχεια θα καεί από χίλιες δάδες.

Η παράδοση του Up Hella Αα είναι μόνο 100 ετών ωστόσο οι ρίζες του ανάγονται πίσω στους αιώνες.

vcninvfst2

Σύμφωνα με τον Ian Tait, επιμελητή του μουσείου Σέτλαντ, γύρω στον 9ο αιώνα περιφερόμενοι Σκανδιναβοί, που σήμερα ονομάζουμε Βίκινγκς, βρίσκονταν σε αναζήτηση γης, θησαυρών και περιπέτειας φτάνοντας τελικά στα νησιά Σέτλαντ.

vcninvfst4 vcninvfst5 vcninvfst9 vcninvfst10

vcninvfst8