Με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, θα συναντηθεί αργότερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τον υποψήφιο που έχει επιλέξει για να καλύψει την έδρα του Άντονιν Σκάλια στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τραμπ σχεδιάζει επίσης να συναντηθεί με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ και με την Νταϊάν Φαϊνστάιν, την επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε την Δευτέρα ότι οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα για το όνομα του υποψηφίου που θα καλύψει το κενό που δημιούργησε στη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο θάνατος του Άντονιν Σκάλια πέρσι τον Φεβρουάριο. Ο ίδιος ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοινώσει τον υποψήφό του την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προτείνει τον Μέρικ Γκάρλαντ αλλά η Γερουσία, στην οποία είχαν τον έλεγχο οι Ρεπουμπλικανοί, αρνήθηκε να επικυρώσει τον διορισμό.