Πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες με τον κόσμο που πήγε στην ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα και σε αυτή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, οι οποίες κατά τις περισσότερες εκτιμήσεις ξεπέρασαν το κοινό της ορκωμοσίας.

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως και αρκετοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την επομένη της ορκωμοσίας αντιπαρέβαλαν δύο φωτογραφίες: Το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 -το δεύτερο ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

Απέναντι σε όλα αυτά αντεπιτέθηκε το επιτελείο του Τραμπ, με την πρώτη εμφάνιση του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στους ρεπόρτερ να μην γίνει στους καλύτερους τόνους.

«Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθαασμένες» είπε ο εκπρόσωπος Σον Σπάισερ. «Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα» ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες και τη διαφορά…

Το πλήθος για τον Ομπάμα

2009-obama

Το πλήθος για τον Τραμπ2017-trump

ysa