Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Marco Sgarbi δεν είχε καμία πείρα στην κτηνοτροφία όταν έκανε στροφή στην καριέρα του. Είχε όμως τη βαθιά επιθυμία να γίνει ένα με τη φύση- και πάθος με τη φωτογραφία.

Έτσι, βρέθηκε να δουλεύει σε μια τυροκομική μονάδα στο Radicondoli, στην Τοσκάνη, με μόνη συντροφιά μια αγέλη σκύλων, ένα κοπάδι πρόβατα και τη φωτογραφική του μηχανή.

«Το μόνο που έβλεπα στην πόλη ήταν σπατάλη, οι άνθρωποι να πετούν φαγητό, σπατάλη ενέργειας σε δουλειές που δεν τους έκαναν ευτυχισμένους. Είμαι πολύ καλύτερα στα βουνά και ανάμεσα σε ζώα» λέει στη Daily Mail.

Στη φάρμα βρέθηκε το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), όπου εκπαιδεύτηκε για επτά μήνες μέχρι να προσληφθεί ως βοσκός.

«Ήτα δύσκολο αλλά καταπληκτικό» θυμάται «ξυπνούσα κάθε πρωί γεμάτος περιέργεια».

Η ζωή ίσως έκλεισε το μάτι με ειρωνεία στον Sgarbi καθώς στη φάρμα γίνονται και σφαγές, ενώ εκείνος είναι χορτοφάγος.

«Για να παραχθεί το γάλα τα πρόβατα πρέπει να γεννήσουν και μετά το μικρό απομακρύνεται από τη μητέρα ώστε να παίρνουμε το γάλα της για άλλους εννέα μήνες. Μετά ο κύκλος επαναλαμβάνεται» περιγράφει.

«Έσφαξα πολλά αρνάκια, τα αρσενικά πωλούνται για το κρέας τους- και ήταν πολύ δύσκολο για μένα, που είμαι βετζετέριαν. Είναι όμως μέρος της διαδικασίας» συνεχίζει.

Κατά τα άλλα, ο Sgarbi λέει πως ένιωσε πολλή τρυφερότητα για όλα τα ζώα με τα οποία συνυπήρξε. «Ανέπτυξα με όλα έναν ιδιαίτερο δεσμό, τα τσομπανόσκυλα είναι απίστευτα. Είναι σχεδόν άγρια και τα ίδια, έπρεπε να κερδίσω τη θέση του αρχηγού τους» αφηγείται.

Μεγάλη είναι η αγάπη του και για τον γάτο του στάβλου. «Μεγάλωσε με τα τσομπανόσκυλα και πιστεύει πως είναι σκύλος» λέει ο Sgarbi «μας ακολουθεί στα βοσκοτόπια μερικές φορές, αγαπά πολύ τα πρόβατα και αυτά τον λατρεύουν».

Τελικά ο Ιταλός έφυγε από τη φάρμα όταν ερωτεύτηκε κι έκτοτε ζει με τη σύντροφό του στη Μπολόνια. Το ζευγάρι ονειρεύεται κάποτε να αποκτήσει δική του γη και να ανοίξει έναν ζωολογικό κήπο και μια βιβλιοθήκη στο δάσος. Μέχρι τότε ο Sgarbi επιστρέφει κάθε μήνα κι επισκέπτεται τη φάρμα. «Τα σκυλιά τρελαίνονται από χαρά μόλις με βλέπουν» λέει.

vodkfkdl2 vodkfkdl3 vodkfkdl4 vodkfkdl5 vodkfkdl6 vodkfkdl9 vodkfkdl8 vodkfkdl10 vodkfkdl7