Ένοχη δήλωσε η 37χρονη Akon Guode που είχε σκοτώσει τρία από τα παιδιά της οδηγώντας με το αυτοκίνητό της μέσα σε λίμνη στην Αυστραλία. Τραγικό θάνατο είχαν βρει ο ενός έτους Bol και τα 4χρονα δίδυμα Hanger και Madit, στην υπόθεση που είχε σοκάρει τη Μελβούρνη το 2015.

Η 6χρονη Alual ήταν επίσης μέσα στο αυτοκίνητο αλλά γλίτωσε.

Μητέρα επτά παιδιών, η 37χρονη στάθηκε ανέκφραστη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόρια ομολογώντας την ενοχή της, όπως περιγράφει η Herald Sun. Η φωνή της έσπασε μόνο όταν παραδέχθηκε την ενοχή της για το φόνο του Hanger.

7c0gt9oo

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα παιδιά κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο από το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού και η μητέρα τους στεκόταν και τα κοιτούσε να πνίγονται.

Πατέρας και των τεσσάρων ήταν ο Joseph Manyang, ο οποίος είχε πει στο δικαστήριο πέρσι πως η Guode είχε πει πως ζαλιζόταν πριν το ατύχημα. Την είχε περιγράψει ως «τρυφερή μητέρα» που δεν θα έβλαπτε τα παιδιά της εκούσια.

Στο δικαστήριο της Μελβούρνης η γυναίκα είχε αποδώσει τις πράξεις της σε μια μάγισσα που της είχε κάνει μάγια. Μάρτυρας είχε υποστηρίξει πως η Guode είχε εξομολογηθεί πως πίστευε ότι η γυναίκα του εραστή της της είχε κάνει μάγια όταν έμαθε για τη σχέση της με τον πατέρα των τεσσάρων από τα παιδιά της.

«Είπε πως η σύζυγός είχε κάποια σχέση με αυτό που εκείνη έκανε στα παιδιά της. Ίσως εκείνη την έκανε να οδηγήσει το αυτοκίνητο μέσα στη λίμνη… σαν μάγια» είχε πει.

Όπως έγινε γνωστό, η σύζυγος του Manyang, Aziw Deng Yel, είχε επανειλημμένως απειλήσει την Guode πως θα τη σκότωνε. Αργότερα εκείνη αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά παραδέχθηκε πως ήταν οργισμένη με την Guode. «Ναι, ήμουν πολύ θυμωμένη γιατί ήταν εκείνη που μου πήρε τον άνδρα» κατέθεσε.

zr1li8c0

Ωστόσο, μάρτυρας-κλειδί κατέθεσε στην αστυνομία πως τη μοιραία μέρα η 37χρονη είχε μιλήσει για τον φόνο των παιδιών της.

Μόλις το αυτοκίνητο έπεσε στη λίμνη Gladman στην περιοχή Wyndham Vale, στα νοτιοδυτικά, περαστικοί και συνεργεία διάσωσης έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά.

Στο δικαστήριο ακούστηκε και το τηλεφώνημα ενός μάρτυρα στην Άμεση Δράση, που έλεγε τρομοκρατημένος: «Τους είδα να οδηγούν επίτηδες εκεί μέσα, έτσι έδειχνε τουλάχιστον». Στη συνέχεια μετακινήθηκε πιο κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο και είπε: «Επιπλέουν, επιπλέουν στο νερό, δεν μπορούν να κολυμπήσουν».

Η Guode παραμένει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη εμφάνισή της στο δικαστήριο, στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Guode δυσκολευόταν να διαχειριστεί την κατάσταση με τα παιδιά της και το κουτσομπολιό μέσα στην κοινότητα των Σουδανών- είχε πάει στην Αυστραλία από το Νότιο Σουδάν το 2008- σχετικά με τον δεσμό της με τον Manyang.

rqrcq3tx