Ένας αξιωματούχος στο αμερικανικό προξενείο στη Γκουανταλαχάρα στο δυτικό Μεξικό τραυματίστηκε από σφαίρες αγνώστου την Παρασκευή και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι μεξικανικές αρχές, ενώ το FBI προσφέρει αμοιβή σε όποιον έχει πληροφορίες για την επίθεση.

Το θύμα δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή το βράδυ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού, η οποία βρίσκεται στην Πολιτεία Χαλίσκο, όπου είναι συχνά τα βίαια επεισόδια.

Ο αξιωματούχος δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος, όπως δήλωσε μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, ενώ ένας Μεξικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι το όνομα του θύματος είναι Κρίστοφερ Άσκροφτ.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις μεξικανικές αρχές για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ το FBI προσφέρει αμοιβή 20.000 δολαρίων για «κάθε πληροφορία που θα επιτρέψει τον εντοπισμό» του.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το προξενείο των ΗΠΑ φαίνεται ο δράστης να περιμένει έως ότου το αυτοκίνητο του αμερικανού αξιωματούχου φτάσει στις μπάρες ενός χώρου στάθμευσης προτού τον πυροβολήσει απευθείας και μετά τραπεί σε φυγή.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το κίνητρο του δράστη.