Υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα καταθέσουν σήμερα στο Κογκρέσο, αναφορικά με τις καταγγελίες για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και στελεχών του, το 2016.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται παρά το γεγονός ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί τα ευρήματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφορικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μόσχας, στην υπόθεση αυτή.

Οι ακροάσεις στο Κογκρέσο, θα γίνουν μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη για αύριο ενημέρωση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που θα έχει ο Τραμπ, για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Οι απόψεις που εκφράζει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις των Δημοκρατικών, αλλά και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα θετικά σχόλια που έχει κάνει ο Τραμπ, για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και για το κλίμα πολιτικής και διπλωματικής προσέγγισης που διαμορφώνεται μεταξύ της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και του Κρεμλίνου.