Μια φωτογραφία ενός αναγεννησιακού αγάλματος του Ποσειδώνα που βρίσκεται στην Ιταλία εδώ και σχεδόν πέντε αιώνες, αποκλείστηκε από το Facebook, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του για το γυμνό.

Η συγγραφέας Ελίζα Μπαρμπάρι ανέβασε μια φωτογραφία του αγάλματος του 16ου αιώνα, το οποίο αποτελεί και σύμβολο της Μπολόνια, στη σελίδα «Ιστορίες, περίεργα και απόψεις της Μπολόνια».

Το προσωπικό του facebook «κατέβασε» τη φωτογραφία του μπρούτζινου αγάλματος που βρίσκεται στην πλατεία ντελ Νετούνο ως «σεξουαλικού περιεχομένου».

Η συγγραφέας ανήρτησε μια νέα φωτογραφία στο λογαριασμό, στην οποία ο Ποσειδώνας δεν απεικονίζεται ανφάς με τη λεζάντα «Ναι στον Ποσειδώνα, όχι στη λογοκρισία».

Σημείωσε μάλιστα ότι παρόμοια λογοκρισία είχε επιβληθεί το 1950 όταν κατά τη διάρκεια σχολικών εορτών σκέπαζαν το άγαλμα, αναφέρει το business insider.

Σε δήλωσή του, ωστόσο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι «η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε εσφαλμένα να απαγορεύσουμε κάποιες. Αυτή η εικόνα δεν παραβιάζει την πολιτική μας και ζητούμε συγγνώμη για το λάθος».