Αν κάποτε σε πονέσει το αυτί σου ή αρχίσει στα ξαφνικά να βουίζει, είναι σίγουρο πως τόσο εσύ όσο και η ιατρική κοινότητα θα σκεφτείτε διάφορες αιτίες για αυτό.

Πιθανότατα βέβαια τα έντομα δεν θα περιλαμβάνονται στο μενού, παρά το γεγονός ότι οι εισβολείς αυτοί προτιμούν τα ανθρώπινα αυτιά πολύ πιο συχνά απ’ όσο νομίζουμε! Την ώρα που εμείς κοιμόμαστε δηλαδή…

Αν λάβει χώρα η εφιαλτική αυτή κατάσταση, το πράγμα εκδηλώνεται συνήθως με σφοδρό πόνο και έντονη φαγούρα, και μια επίσκεψη στο νοσοκομείο είναι απολύτως απαραίτητη.

Παρά το δυσάρεστο βέβαια και το ανατριχιαστικό του πράγματος, μια τέτοια εμπειρία δεν προκαλεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων μόνιμες βλάβες στον ακουστικό πόρο.

Κάτι που ζει και κινείται ωστόσο μέσα στο αυτί δεν το λες και μικρό πράγμα…

Κατσαρίδα

plassmmamraaytiiaa1

Ήταν το 2014 όταν ο Αυστραλός Χέντρικ Χέλμερ πετάχτηκε από το κρεβάτι του με οξύ πόνο στο δεξί αυτί. Σύντομα ένιωσε βέβαια κάποια κίνηση στο εσωτερικό του αυτιού του, σαν κάτι να σερνόταν εκεί μέσα. Και προσπάθησε φυσικότατα να το απομακρύνει με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας! Όταν απέτυχε, επιχείρησε να πνίξει το έντομο με νερό, κάτι που έκανε τον πόνο του αφόρητο.

Κι έτσι αποφάσισε τελικά να πεταχτεί ως το νοσοκομείο, όπου ιατρική ομάδα απομάκρυνε από μέσα του μια κατσαρίδα 2 εκατοστών. Οι γιατροί τη σκότωσαν πρώτα με λάδι και την αφαίρεσαν κατόπιν με μια λαβίδα. Ο άντρας δεν μπορούσε να κρατήσει την ισορροπία του για μπόλικες μέρες μετά την επέμβαση…

Κάμπιες

plassmmamraaytiiaa2

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από την Ινδία άρχισε να βιώνει πόνο και φαγούρα στο αυτί του το 2016. Οι γονείς το πήγαν στο νοσοκομείο, όπου ο γιατρός αφαίρεσε όχι λιγότερες από 80 κάμπιες! Χρειάστηκαν μάλιστα δύο προσπάθειες της μιάμισης ώρας για την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης.

Αν αργούσαν οι γονείς της να την πάνε στον γιατρό, μπορεί οι πεινασμένες κάμπιες να τρέφονταν από τον εγκέφαλό της, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Ο οποίος δήλωσε κατόπιν πως είναι η πλημμελής υγιεινή των αυτιών αυτή που προσελκύει τις μύγες να αφήνουν τα αυγά τους στο εσωτερικό της ακουστικής κοιλότητας…

Μυρμήγκια

plassmmamraaytiiaa3

Στην Γκουτζαράτ της Ινδίας, μια αποικία μυρμηγκιών είχε στήσει τη φωλιά της μέσα στο αυτί μιας 12χρονης: 10-15 μυρμήγκια έβγαιναν καθημερινά από το αυτί της άτυχης κοπέλας, αναγκάζοντας τους γιατρούς να την κρατούν στο νοσοκομείο για την καθημερινή αυτή οδύσσεια!

Οι γιατροί εντόπισαν κάποια στιγμή τη βασίλισσα που ευθυνόταν για τα καθημερινά γεννητούρια, αν και δεν μπόρεσαν να την αφαιρέσουν. Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά, το κορίτσι παραμένει ακόμα στο νοσοκομείο, όσο οι γιατροί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο…

Τσιμπούρι και πεταλουδίτσα πακέτο

plassmmamraaytiiaa4

Ήταν το 2014 όταν ένα τσιμπούρι και μια πεταλουδίτσα έπιασαν σπίτι στο αυτί του Μάικλ Γκόρμαν. Τόσο ο ίδιος όσο και οι φίλοι του έλαβαν γνώση του φρικιαστικού γεγονότος κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, όταν μια γυναίκα με μια λαβίδα ανέλαβε το δύσκολο έργο να απομακρύνει τους εισβολείς από το αυτί του.

Η διπλή απόπειρα βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε φυσικά στο YouTube. Κι ενώ το τσιμπούρι αφαιρέθηκε εύκολα, η πεταλούδα αποδείχθηκε σαφώς πιο μπελαλίδικη, αφού χρειάστηκαν περισσότερα από δυο λεπτά για να βγει από κει μέσα. Αφέθηκε μάλιστα ελεύθερη στο ύπαιθρο, αφού βγήκε από την επέμβαση ζωντανή…

Σαρανταποδαρούσα

plassmmamraaytiiaa5

Μια σαρανταποδαρούσα 10 εκατοστών αφαιρέθηκε από έναν 14χρονο στο Αρκάνσας των ΗΠΑ το 2015, όταν ο ανείπωτος πόνος τον ενημέρωσε για την παρουσία του εισβολέα στο αυτί του. Το αγόρι κατάφερε να την πιάσει και να την τραβήξει μόνο του, αν και το πλάσμα τού άφησε εκδορές στο αυτί, για τις οποίες μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί ομολόγησαν πως δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο…

Αράχνη

plassmmamraaytiiaa6

Ήταν το 2016 όταν η Βικτόρια Πράις από την Ουαλία άρχισε να πονάει έντονα στο αυτί μετά το καθημερινό της κολύμπι. Πίστεψε πως είχε μπει νερό μέσα του, γι’ αυτό και δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Όταν ωστόσο ο άντρας της εξέτασε την κατάσταση, διέκρινε κάτι ζωντανό εκεί μέσα!

Την πήγε στο νοσοκομείο και δικαιώθηκε, καθώς μέσα στο αυτί της ζούσε μια αράχνη. Παρά την ανατριχιαστική εμπειρία της, η γυναίκα δήλωσε κατόπιν πως συνεχίζει να μη φοβάται τις αράχνες…