Ψηλά στα βουνά της Μιανμάρ οι γυναίκες της φυλής Chin εξακολουθούν να φέρουν στο πρόσωπό τους τα σημάδια μιας βάρβαρης αρχαίας παράδοσης.

Στην ηλικία των 12 χρόνων υποβάλλονταν σε μια επίπονη διαδικασία που κρατούσε μέρες και στο τέλος όλο το πρόσωπό τους είχε καλυφθεί με τατουάζ.

pengntsk1

Σύμφωνα με το μύθο, η παράδοση αυτή ξεκίνησε με σκοπό να κάνει αποκρουστικές τις γυναίκες της φυλής, ώστε να μην κινδυνεύουν να πέσουν θύμα απαγωγής ενός βασιλιά που αναζητούσε παλλακίδες.

Το βάρβαρο αυτό έθιμο συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του 1960, οπότε και απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση, ωστόσο οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας της φυλής εξακολουθούν να ζουν με τα σημάδια τους. Φοράνε ακόμη και τεράστια σκουλαρίκια που τεντώνουν το δέρμα τους.

pengntsk3

Τα περίτεχνα σχέδια και οι λεπτομέρειες των τατουάζ υποδεικνύουν ότι το έθιμο μετεξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο της φυλής, σύμφωνα με τη dailymail.

pengntsk4

Τα τατουάζ γίνονταν με αγκάθια και ένα μείγμα από χολή βοδιού, φυτά και ζωικά λίπη. Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά επίπονη, ιδιαίτερα στην περιοχή των βλεφάρων και συνήθως χρειάζονταν μία ή δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί ανάλογα με την πολυπλοκότητα.

pengntsk8

Η ανάρρωση μάλιστα διαρκούσε τουλάχιστον δύο εβδομάδες αναφέρει ο φωτογράφος Han Lin από το ταξίδι του στη Μιανμάρ.

pengntsk9

pengntsk2