Κάποτε έπαιζε μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham! με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981κι ακολουθήσει αργότερα σόλο καριέρα που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Ο Τζορτζ Μάικλ, όπως έγινε γνωστός, έφυγε από τη ζωή χθες, στο σπίτι του, σε ηλικία 53 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις του καλλιτέχνη. «Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ατζέντης του τραγουδιστή.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στο Instagram.

Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy.

Ο τραγουδιστής πέρασε επανειλημμένα φάσεις που αντιμετώπισε προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το Range Rover του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στη Mercedes του και είχε ομολογήσει πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δυο χρόνια.

Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο «Faith» (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «Symphonica» (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

gm01 gm02 gm03 gm04 gm05 gm06 gm07 gm08 gm09 gm10 gm11 gm12 gm13 gm14 gm15